Saku Hämäläinen om att spela i IFK Vänersborg 24/25

Under söndagen presenterade IFK Vänersborg Saku Hämäläinen som klar för klubben. Vi har stämt av läget med Saku efter det blev klart att han spelar för IFK Vänersborg kommande säsong.

Hur känns det att komma till IFK Vänersborg kommande säsong?

Det känns riktigt bra att komma till Vänersborg och laget är en bra blandning av ungdom och erfarenhet. Och jag vet att alla är hungriga och att vi har samma mål framöver.

Vad tror du att du kommer kunna bidra med i ditt spel som kommer göra att vi kommer nå bättre resultat?

Jag kommer definitivt att ge allt på planen och hjälpa laget på alla sätt. Jag är en stark skridskoåkare och jag jobbar åt båda hållen. Självklart är mina egna mål höga och mitt mål är att göra många mål, men laget är det viktigaste enligt mig.

Du har bland annat spelat i Bollnäs och Gripen, hur har det känts att komma till Arena Vänersborg för att möta IFK?

Arenan är verkligen jättefin och det har alltid varit trevligt att komma dit för att spela och träna. Publiken har varit högljudd och jag kommer aldrig att glömma stämningen från förra säsongens derby i hallen. Jag hoppas få uppleva många sådana matcher framöver i IFK Vänersborg!

Föreningen har varit tydliga med att vi vill upp till Elitserien direkt, är det lockande att vara en del av den ”resan”?

Det är jättekul att få vara med i projektet och det är kul att alla har samma tydliga mål att vi ska tillbaka till Elitserien.

När kommer du ansluta till Vänersborg?

Jag tränar i Finland sommaren med JPS och mig själv, sen kommer jag in i laget i början av augusti vilket kommer bli fantastiskt roligt.

Något du vill hälsa till våra supportrar?

Jag hoppas att så många som möjligt kommer nästa säsong för att heja fram oss till seger och är med på Återtåget!

 

Återtåget – Alla ska med! 

Vi hälsar återigen Saku varmt välkommen till IFK Vänersborg och ser fram emot en spännande säsong tillsammans!