Säkrat kontrakt efter seger mot GAIS

 

Målglädje, publikglädje! Klicka på bilden för fler bilder. Foto: Mikael Larsson

IFK vann lördagens möte mot GAIS med 5-3 (1-1) inför 3008 personer i Arena Vänersborg. 3 grabbar stod för poängskörden i hemmalaget; Fagerström 3 mål, Hedqvist 2 mål och 1 assist och Petter 4 assist. Detta innebär att IFK säkrade nytt elitseriekontrakt och spelar sista matchen mot Hammarby på tisdag utan krav på poäng.

Lagkapten Henrik Eriksson var lättad efter matchen.
– Det är fruktansvärt skönt! Det blir en lättnad på nått sätt att det är färdigt.

Matchens 3-målsskytt. Foto: Patrik Karlsson

Matchen fick en smakstart för hemmalaget när Petter Andersson kommer runt och lägger in bollen till Fagerström som presenterar sig för kvällen och
gör 1-0 i den 5:e matchminuten. IFK äger mest boll och har flest chanser i första halvlek, och GAIS får sitt kvitteringsmål till 1-1 efter bolltapp av hemmaförsvaret.

– Man märker att det är mycket nerver i matchen. Men i andra halvlek höjer vi oss och vi spelar framförallt mer tillsammans än i första. VI skapade hela tiden och jag tycker vi va lite giftigare och skapade fler chanser än dem, säger Eriksson om matchen och tillägger med ett leende;
– Sen har vi ju några gubbar som kan skjuta rätt bra, det är ju gött!

Och gubbarna han troligen syftar på idag är Fagerström 19 år och Hedqvist 34 år.

I andra halvlek är det GAIS som tar ledningen i den 57:e när Tony Eklind frispelar Eric Claesson.

Några minuter senare får IFK chansen att kvittera på straff. Hedqvist kliver fram och skjuter – utanför. Det blir en konstig stämning i arenan då publiken bara förutsatte att det blev mål och jublande ändå. Men det dröjde bara en minut tills publiken fick jubla ordentligt när Fagerström sätter sitt andra mål för kvällen till 2-2 på hörna!

Två minuter senare blev det straff igen, denna gång för GAIS. Henrik Eriksson åker ut för fasthållning.
– Det var en pärs jag hade där. Utvisad, 2-2 och straff. Nä fy f**, de va inte roligt. Då kände jag att de här med 10 minuter måste dom ändra på, det är alldeles för långt, det är för hårt straff, säger Eriksson om sina känslor i utvisningsbåset.

Men ingen ko på isen! Bridholm räddar, publiken jublar och Henke kan lugnt sitta kvar i båset.

Istället vill Hedqvist ha revansch för sin missade straff. Långt utanför GAIS straffområde kommer han från vänster och höjer klubban, och samtidigt som jag tänker ”Nej skjut inte så långt utifrån” så ser vi bollen fladdra i en osannolik fart och bana, runt en Gais-försvarare och målvakten och bollen sitter som smäck på insidan höger burgavel till 3-2.

I 74:e får IFK hörna igen och det betyder målchans. Hedqvist drar på skott men bollen fastnar i ruset. Istället får Fagerström skottläge på returen och hittar för 3:e gången i matchen nätet bakom målvakten Thimfors. 4-2!

Några minuter senare får vi se samme Fagerström ta bollen från egen kortlinje, ta fart framför Bridholm med en GAIS:are i hälarna, fortsätter längs hela högerkanten, förbi en, två, tre, sju GAIS:are, ner till kortlinjen, och får en hörna.

Hörna + Hedqvist = 5-2

Gais reducerar till 5-3 i 85:e, och även om de pressade hårt sista 10 så kunde de inte hota IFK kväll.

Riktigt skön avslutning i Arena Vänersborg inför 3008 personer! Med den formen och det självförtroendet de spelar med nu, skulle man verkligen velat se dem i ett slutspel.
– Jo det är lite synd med den formen vi visat. Men vi har spelat oss till den platsen vi har, det handlar om 26 matcher. Det är rättvisa lag som går till slutspel, så är det ju. Men jag tror inget lag hade velat haft oss i ett slutspel, avslutar lagkapten.

Andreas Eriksson och Alexander Zitouni saknades i kvällens match på grund av sjukdom. Istället gick Nils Berner och Adam Blomster in i truppen. I motståndarlaget saknades Magnus Muhrén.

Vi vill rikta ett STORT TACK till:

– all publik som har stöttat laget ikväll och resten av säsongen

– Supporterklubben Älgarna för ert fantastiska stöd säsongen igenom i både med- och motgång

– alla funktionärer för ett enastående jobb

– alla sponsorer som gör detta möjligt

– till Hemköp Torpa som bjöd på entré och dessutom skänkte 10 000 kr till IFK’s ungdomsverksamhet inför kvällens match

– hela vår fantastiska A-lagstrupp

STOLTHET, PASSION, GEMENSKAP!

Mer om matchen:

Bilder från matchen. Foto: Mikael Larsson

Elitrapport.se – matchrapport

SR.se – intervju med Fagerström, Hedqvist och Bergwall

TTELA.se

gaisbandy.se