Säker seger med 5-3 mot Sirius

1b1a5696

Robin Öhrlund i full fart. Robin som var planbäst enligt Ari Holopainen. Foto: Måns Johansson


Seger var det som gällde för IFK när Sirius var på besök i Arenan. Och seger blev det. 5–3 till hemmalaget efter 1–1 i paus, och två viktiga poäng i striden om den sista slutspelsplatsen.

-Det stämmer. Det var två viktiga poäng och vi gör en stabil insats, sa Ari Holopainen efter matchen. Framförallt vår andra halvlek är bra då vi skruvar upp farten i vår skridskoåkning och då hinner inte Sirius med.

IFK Vänersborg var numret större än gästerna från Uppsala. Inte så att man dominerade matchens alla 90 minuter, men en gedigen laginsats där alla spelare var delaktiga.

-Den första halvleken var lite spretig och vi hade inte riktigt tålamodet för att avgöra redan där, menade Ari. Som tur var skärpte vi till det rejält efter paus.

Matchen fick en riktig chocköppning för de 1339 på läktarna, då gästernas Markus Kumpoja gjorde 0–1 redan efter 59 sekunder. Chocken lade sig dock ganska så omgående då IFK kvitterade 75 sekunder senare, eller rättare sagt fick hjälp att kvittera då en Siriusspelare stötte in Robin Lundqvist inspel i eget mål.

-Vi jobbar ju på att inte släppa de enkla målen men idag tror jag bara att deras ledningsmål gjorde nytta. För efter deras mål skärpte vi till spelet direkt, menade Holopainen.

Dessa båda mål var de enda före paus. Även om det inte saknades chanser för IFK att ta ledningen. Närmast mål var Jocke Hedqvist med en träff i ramen.

Efter paus var det sedan en klar skärpning av hemmalagets spel och utdelningen kom också ganska så omgående. 2–1 var återigen ett självmål och det efter Robin Öhrlunds förarbete. Mikko Lukarilla ökade sedan på till 3–1 när han slog in bollen med ryggen mot mål.

Efter detta hade IFK bud på flera mål och matchen kändes avgjord när Jocke Hedqvist satte 4–1 på hörna. Jocke hann med ytterligare ett hörnmål och gästernas Markus Kumpoja satte också två hörnmål på slutet och snyggade till siffrorna för Sirius del.

IFK-målvakten Kimmo Kyllönen gjorde som vanligt en bra insats, och matchen var lite speciell för honom då han tidigare spelat två säsonger i Sirius. I laget fanns också fyra finska landslagskollegor.

-Det är alltid kul att möta Sirius. Vår andra halvlek idag var väldigt bra och det är kul att få visa dem hur bra vi kan vara, sa Kimmo som tror han har en liten fördel när han möter sina landsmän

-Jag vet lite hur de skjuter och så, och jag räddade väl några skott i alla fall, skrattade Kimmo.

Det var inte bara Kimmo som var bra utan flera av de andra killarna var också bra denna afton. Ari Holopainen ville gärna framhålla Robin Öhrlund lite extra.

-Robin var outstanding idag. Han tar för sig och växer för varje match, berömde Ari som också nämnde Robin Lundqvist och Jocke Hedqvist.

-Robin gjorde ett jättearbete på halven. Jocke är som vanligt, han slår några felpass och sedan kliver han fram och sätter ett par hörnor, skrattade Ari.

Nu väntar en veckas uppehåll efter ett hårt matchande, men det blir ingen vila lovade tränar-Ari.

-Nej nu blir det hårdkörning i veckan, men det är klart att lite ledigt i helgen ska vi allt ta oss.

Vi håller med att lite ledigt i helgen är de allt värda efter dessa två viktiga poäng i slutspelskampen. Nästa match är borta nästa fredag mot Motala.

Text: Svante Johansson

Elitrapport

Bandyplay – highlights