Säker och viktig IFK-seger mot Broberg med 7-2


Nikita Ivanov som kanske gjorde årets mål mot Broberg. Här i matchen mot Hammarby tidigare i år, där sex Bajenspelare tittar på när Nikita tar fart

 

IFK Vänersborg besegrade Broberg/Söderhamn med 7-2 (5-1) efter en fantastiskt väl genomförd match på torsdagskvällen hemma i arenan. En match där hemmalaget kunnat göra ytterligare några mål om det inte hade varit för en storspelande Brobergmålvakt Dennis Wassberg som framförallt i första halvlek stod för en handfull klassräddningar och förhindrade ett jätteras.

-Idag har vi många goda inslag i matchen såväl försvars- som anfallsmässigt. Spelarna skall ha en enorm eloge för sin laginsats och att de höll sig till matchplanen rakt igenom, sa en mycket nöjd IFK-tränare Anders Uhlin.

IFK fick en smakstart då Johan Koch sköt in 1-0 redan efter fyra minuters spel. Då hade Sergej Lomanov redan hunnit med att skjuta klockrent i ribban, redan i första minuten. Efter det följde flera fina IFK-lägen som räddades av Dennis Wassberg som var bortalagets klart mest framträdande spelare denna match med flera kanonräddningar på rena frilägen. Jocke Hedqvist lyckades ändå göra 2-0 i den 14:e minuten

Broberg hade i princip ingenting inledningsvis och när Erik Jonsson i 16:e minuten reducerade på högerhörna kom det därför ologiskt. Efter det hade Hälsingelaget en bra tiominutersperiod då laget bland annat vaskade fram tre hörnor och några halvfarliga lägen.

Efter det klev Nikita Ivanov fram och på egen hand utökade IFK Vänersborgs ledning till 3-1, och vilket mål sedan. Med sin fina skridskoåkning och bländande klubbteknik lurade han upp stackars Brobergförsvaret på läktaren innan han till slut rundade målvakt Wassberg och bara rullade in bollen i tom bur.

Ett sagolikt mål av Nikita som har alla möjligheter att bli säsongens mål i arenan. Efter det tog Ola Grönberg timeout hos Broberg, men det hjälpte föga för IFK fortsatte att trumma på och lagets specielle målskytt Jocke Hedqvist dundrade in en straff till 4-1 innan Sergej Lomanov gjorde 5-1 ett par minuter före paus. Efter det var matchen i praktiken avgjord.

-Idag gör vi många bra saker såväl försvars- som anfallsmässigt. Det var en mycket bra laginsats och det var glädjande att se spelarna följa vår matchplan, sa Anders Uhlin.

-Detta ger oss naturligtvis en riktig boost för självförtroende, fortsatte IFK-tränaren.

Inte ens när Emil Viklund drog på sig en tiominutersutvisning i inledningen av andra kunde Broberg hota hemmalaget. IFK släppte inte till en riktig målchans under Emils utvisning och samme Viklund kunde utöka hemmaledningen i 65:e minuten efter assist från Sergej Lomanov. Jocke Hedqvist avslutade IFK:s målfyrverkeri denna afton genom att på övertid göra 7-2. Innan dess hade Brobergs ålderman Stefan Larsson reducerat på straffslag.

En helgjuten IFK insats som bådar gott inför söndagens tuffa bortafight mot Västerås SK.

text: Niklas Thonander, Foto: Patrik Karlsson

 

Matchrapport 

Radio Väst – intervju med Emil Viklund

Bandyplay – highlights 

TTELA

 

Matchbilder, foto: Patrik Karlsson ©