Ryssland till VM-finalen

-

Den starke ryske björnen blev övermäktig för de tappert kämpande finska lejonen i första semifinalen i bandy. Segersiffrorna för Ryssland över Finland skrevs till 6-2 (2-2).

Första halvlek hade Ryssland mest spelövertag  men Finland stack upp i farliga kontringar. Finland tog ledningen tidigt i matchen innan Ryssland tog över och kunde efter två distinkta långskott gå fram  till en 2-1 ledning. Finland gav sig inte utan kunde svara för en kvittering före pausvilan. Ryssland vann dock halvleken på poäng, hade sex hörnor mot Finlands enda, och den som räddade Finland från fler baklängesmål  var målvakten Kimmo Kyllönen som svarade för flera kvalificerade räddningar.

I starten av andra halvleken avgjordes matchen då Ryssland på de inledande sju minuterna kunde gå till en tvåmålsledning dels  en tilltrasslad situation efter hörna samt på ett skott rakt utifrån. Matchen punkterades definitivt i den 66:e minuten då Artem Bondarenko på Rysslands tredje hörna i andra halvlek kunde slå in 5-2.

– Vi vet att Ryssland har mycket boll, analyserade Mikko Lukkarila efter matchen, och att det blir mycket defensiv, försvar och slit. Sedan får vi inte slarva. Det gjorde vi på Rysslands båda mål i första halvlek och sedan var vi inte vakna i inledningen av den andra och då var matchen förlorad.

Målskyttar; Ryssland: Evgeny Dergaev 2, Artem Bondarenko, , Maksim Ishkeldin, Almaz Mirgazov och Maxim Vasilenko

Finland: Jimi Heinonen och Marcus Kompuoja

Utvisningar; Ryssland 3 x 10 min

Text: Kenneth Carlsson

Foto: Jorge Moreno