Rysk seger i Vänercupen

Grattis SKA Neftniaynik som vann Vänercupen P18                          Foto: Roman Mitrofanov

Finalmatchen mellan IFK Vänersborg och SKA Neftniaynik slutade 1-4 (1-3)

IFK Vänersborgs 18-årslag stod för en mycket fin insats i söndagens Vänercupfinal mot ryska storlaget SKA Neftyanik, toppat med spelare från hela  regionen runt Chabarovsk. IFK förlorade med 4-1  (3-1) i en mycket tuff batalj i högt tempo matchen igenom. -Vi står upp jättebra matchen igenom. Killarna krigar verkligen och det är hatten av för deras insats turneringen igenom, säger huvudtränaren Tobias Larsson. -Vi har byggt en jättefin grupp där vi känner att kemin fungerar väldigt mellan spelarna. Denna match var en otroligt nyttig och bra värdemätare för oss och viktig för killarna att se att de kan stå upp mot ett sådant här jättebra lag, fortsätter Tobias. Det är en riktigt laginsats, där vi vill framhålla kollektivet som varit mycket bra hela turneringen. IFK släppte bara in ett spelmål i finalmatchen. I övrigt så krävdes det två straffar och en hörna där  det ryska laget är väldigt bra med flera storskyttar som bland annat Maxim Maximov som gjorde två mål i finalen. IFK:s mål i finalen gjordes av lagkaptenen Linus Larsson och kom i 44:e minuten och betydde 1-3.

Det ryska laget från Chabarovsk är något av ett regionlag med de bästa spelarna från flera städer och de har bara förlorat två matcher de senaste fem åren och har imponerat stort rakt igenom turneringen, med storsegrar på lördagen mot såväl Villa som Sirius. Den ryske tränaren Vladimir Shestakov var såklart nöjd med sitt lag i Vänercupen och hyllar samtidigt sina finalmotståndare  IFK Vänersborg.- Detta var den klart tuffaste kampen för oss och det var en mycket  bra och hård  match i högt tempo. En sådan här match är perfekt för båda lagen och är utvecklande för spelarna. Vi fick verkligen kämpa hela vägen idag,  säger Vladimir Shestakov. Nu väntar vidare färd  till Västerås där laget bland annat skall träningsspela mot Tillberga  och spela en ny cup nästa veckoslut. Villa/Lidköping kom tillbaka efter storförlusten mot SKA Neftiaynik och gjorde två bra matcher efter det. I dagens match mot Västerås vann lidköpingslaget med hela 13-1 och var riktigt bra. Stabaek kom på femte plats i Vänercupen efter att i dagens första match besegrat Sirius med klara 7-2.

Vi vill passa på att tacka deltagande lag och publik och övriga funktionärer för en mycket trevlig och intensiv bandyhelg. Dessutom stort tack till Quality Hotell och Arena Fritid för god hjälp under helgen.

Text: Niklas Thonander