Robin Öhrlund förblir blåvit – nytt kontrakt påskrivet innan jul


God Jul alla bandysupportrar i Vänersborg – Robin Öhrlund förblir blåvit!

Nyblivne P-21 världsmästaren Robin Öhrlund har precis i dagarna förlängt sitt kontrakt med IFK Vänersborg. Robin som kom från Örebro inför förra säsongen kommer nu att förbli blåvit,  det nya kontraktet är på 2+1 år.  Den här säsongen har Robin fått sitt stora genombrott i elitserien och har redan blivit lite av en publikfavorit i Arena Vänersborg. Robin är ett av svensk bandys stora framtidsnamn och var drivande i det P-21 landslag som nyligen vann VM-guldet i Vetlanda.

 – I IFK finns en tradition av att utveckla unga spelare och det finns en organisation för att göra det. Jag känner också att jag får det förtroende och de förutsättningar som krävs för att utvecklas som spelare. Vi har en stark trupp med duktiga spelare och ledare. Det känns skönt att redan nu göra klart med kommande säsonger, då kan jag fokusera fullt ut på att spela bandy och vinna matcher,säger Robin Öhrlund om sitt nya kontrakt.

Tommy Hjert, spelaransvarig i IFK Vänersborg om det nya kontraktet.

 – Att Robin redan nu har valt att förlänga med IFK ser jag som ett kvitto på att vi är duktiga på att utveckla talangfulla bandyspelare. Robin har denna säsong visat upp sin stora potential som bandyspelare. Han besitter en unik kombination av fart och teknik och kommer med all säkerhet konkurrera om en landslagsplats i framtiden, varför inte till VM i Vänersborg 2019?

Ari Holopainen, tränare för IFK Vänersborg säger så här

– Det ska bli spännande att fortsätta följa Robins utveckling. Han har haft en fin utvecklingskurva så här långt och axlar redan idag, trots sin unga ålder, en betydande roll i vårt lag.

 Lycka till med resterande del av säsongen samt kommande år i IFK Robin!