Robin Lundqvist klar för ytterligare en säsong!

Robin Lundqvist har skrivit på för ett nytt år i IFK, det blir hans 18e (!) säsong.

Ännu en viktig kugge är klar för lagbygget för nästa säsong då Robin Lundqvist fortsätter ett år till i IFK-tröjan, en sann trotjänare.

-Jag har gjort hela 17 säsonger i IFK Vänersborg nu och nästa säsong blir 18e. Det är väl så att man får man kalla mig veteran nu, trots att jag inte direkt är lastgammal (32 år).

Hur har tankarna gått senaste veckorna?

Direkt efter degraderingen var ett faktum så var det fruktansvärt tungt, fram för allt den första veckan efter var väldigt jobbig tyckte jag. Men nu med lite distans till det så har jag ändå hittat en drivkraft att göra en säsong till och vara med och försöka ta tillbaka IFK till Elitserien.

Var det självklart att fortsätta en säsong till i IFK?

Direkt efter kändes det kanske inte självklart för mig att fortsätta, tankarna snurrade rätt så bra i huvudet den första tiden. Men med ett par dagars distans så fanns det inget annat på kartan för mig än att fortsätta, jag vill vara med och försöka ta oss tillbaka till Elitserien där vi hör hemma.

Vad tänker du om kommande säsong och möjligheterna att ta sig tillbaka direkt till Elitserien?

Vi har ju haft möten med hela gruppen och föreningen och det har var viktigt för mig att förening har uttryckt tydligt och klart att vi ska tillbaka till Elitserien så snart det bara går. Jag tycker det är helt rätt väg att gå, vi måste satsa nu direkt och det är en starkt bidragande orsak till att jag kör på ett år till.

Du, Emil Viklund och Lippi redan klara, en stabil skara redan. Behövs det något nytt friskt blod också?

Det är en bra början, men det är många pusselbitar kvar som ska läggas för att vi ska få ett slagkraftigt lag. Det är viktigt att vi har en bra stomme att bygga vidare ifrån. Jag kan tänka mig att det blir säkert en del som lämnar men att vi plockar in nytt material. Det är efter en sån här säsong fullt naturligt att vi behöver få in nya krafter i gruppen utifrån.

Hur ser det ut kommande veckor för dig?

Nu ska jag försöka tänka på lite annat än bandy ett tag. I alla fall ett par veckor till sen blir det på med löparskorna igen och in i gymmet för att ladda upp för inför den kommande utmaningen som väntar oss, vilket jag redan börjar se fram emot.

 

Återtåget – Alla ska med!

 

Text: David Cederbom