Robin Lundqvist lämnar över 7:an till Lomanov

pk1995

Sergej Lomanov Jr tackar Robin Lundqvist för att han fick ta över tröja nr 7 i IFK.

När IFK hade ispremiär i måndags presenterades de nya spelarma med sina tröjnummer för den kommande säsongen, men det var även en gammal trotjänare i IFK, Robin Lundqvist som presenterades med nya siffror på ryggen. Robin har nämligen lämnat över sin tröja med nummer sju till Sergej Lomanov.

– Jag vet att Lomanov alltid spelat med sjuan på ryggen så jag erbjöd att han fick ta den även nu i IFK. Jag kan bara önska att han ska förvalta den väl, och det kommer han med säkerhet att göra, säger Robin, som också funderade på vilket nummer han skulle ta i stället.

– Jag funderade ett tag, men gjorde det enkelt och la till en nolla, skrattar Robin. Så numera står det 70 på ryggen på IFK:s slitvarg.

– Någon kanske fortfarande tror att jag är sjuan, och tycker att jag har blivit en mycket bättre bandyspelare, och det vore ju kul, säger Robin med ett skratt.

Att tröja nummer sju betyder mycket för Sergej Lomanov förstår vi:

– Både min pappa och jag har spelat med den och det var stort för mig när jag fick överta den tröjan. Som sjuttonåring hade jag nummer 17, men ville byta till sjuan. Min pappa sa att det är ett väldigt stort ansvar att ta över den så jag väntade några år. Men när jag kom till Dynamo frågade jag honom igen och han svarade samma, men jag bytte till sjuan i alla fall. Det har ju gått bra och jag vet att han är både stolt och nöjd över min bandykarriär, säger Lomanov junior.

Lomanov Sr som också tycker också att sonen gjort rätt som valt att fortsätta sin karriär i Vänersborg.

– Jo han tycker jag gjort rätt som har valt att flytta till Vänersborg, men lite synd tyckte han det var då Jenisej förlorade en bra spelare, och han är tränare där. Men det känns rätt med Vänersborg nu och det kommer att bli väldigt utvecklande för mig och min familj. Framförallt så ser jag fram emot att det är mycket kortare resor i Sverige, och vi kommer att vara hemma mycket mer, och det betyder mer tid med familjen. Sedan är det ju många fler inomhushallar här som gör att det blir bra förutsättningar, och inte så kallt som det kan vara i Ryssland, och det är också väldigt positivt, säger Sergej.

Snart får också junior besök av Lomanov Sr, då Jenisej kommer till stan för ett träningsläger.

– Det ska bli jättekul, och jag tror det kommer att bli utvecklande för både Vänersborg och Jenisej, och vi kan lära av varandra, säger SL7 som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson