Richard Wallin Kamperin

Richard Wallin Kamperin gör också comeback

IFK fortsätter att fylla på truppen. Ytterligare en IFK-profil är klar för resten av säsongen. Det är Richard Wallin Kamperin som är redo för att fortsätta bandykarriären.

-Det skall bli kul, det är roligt att vara tillbaka och känna atmosfären igen. Det är ett gott gäng. Jag hoppas att jag bidra med att spela och allt annat runt omkring, jag har saknat det sedan jag slutade.

Richard slutade 2018 och det är alltså sex år sedan hans spelade i elitserien. Han fyller 37 år idag och är fin form.

–  Jag har varit med och tränat regelbundet sedan seriestarten och suget för bandy har alltid funnits där. Nu är det viktigt att man kan känna att man har något att bidra med och jag känner att jag har kapaciteten att hänga med. Det känns positivt för mig.

Han är känd för sin lojala inställning och som alltid har en hög lägsta nivå när han går ut på isen.

– Nu är det all in och jag är mycket sugen på att stötta de unga spelarna och att få spela igen. Jag kan bidra med rutin vill hjälpa till och vara en röst till i omklädningsrummet.

Richard tycker att han har blivit väl omhändertagen och det är inte alltid så lätt för en grupp att få in nya spelare men allt har fungerat perfekt. IFK har drabbas av många skador och sjukdomar men har lyckats prestera på ett bra sätt och är obesegrade i de fem sista matcherna.

– Det verkar som motgångarna har stärkt gruppen och att alla har slutit sig samman. Man har en gemensam bild av vad man vill göra och alla har accepterat vad som måste göras och gör det bra men det gäller att vara fortsatt ödmjuk.

–  Att först få klart med ”Buddha” och nu Wallin Kamperin i truppen känns otroligt bra. Det är två personer som känner föreningen mycket väl och har stort hjärta och passion för föreningen vilket vi värderar högt. Dessa spelare kommer med hjälp av deras tidigare erfarenheter och rutin från många år i elitserien kunna hjälpa våra yngre spelare på ett väldigt bra sätt i dagens trupp. Intåget av de båda har gett mycket energi till omklädningsrummet och även bland våra supportrar. Vi kommer försätta på den inslagna vägen att satsa på våra egna produkter vilket vi visar i dagens trupp men vi behöver även en stomme av spelare med mer erfarenhet och elitserierutin som de kan dela med sig av till våra yngre talanger som är framtiden, säger klubbchefen Tobias Johansson om de två tillskotten till truppen.

– Jag spelar där Jesper tycker att jag behövs så det har mest varit som defensiv roll på mitten. Men det vore ju något stort om jag äntligen fick göra mitt första mål i elitserien, avslutar Rickard.

Välkommen tillbaka till IFK, Richard!

Text: Bengt Israelsson
Foto: Martin Frändberg