Revanschen mot Edsbyn IF

När Edsbyn kommer till Vänersborg på söndag för match mot IFK kl 17 så finns inte Robin Öhrlund med i laget. I fredags kom det överraskande beskedet att Robin resten av säsongen skall spela för Gripen i allsvenskan. Robin och hans bror Jesper lämnade ju IFK efter förra säsongen för spel i Edsbyn.

– Det är Robin själv som bett att få bryta sitt kontrakt med klubben med omedelbar verkan, säger klubbchefen Stefan Karlsson på Edsbyns hemsida.

I sin nya klubb hann Robin Öhrlund spela elva matcher och göra två mål samt spela fram till elva mål.

Fredagen var ingen lyckodag för Edsbyn, som utöver Robins uttåg förlorade i Söderhamn mot Broberg. Det var Edsbyns andra förlust i elitserien den här säsongen. Vi kan nog vänta oss ett revanschsuget lag som möter IFK. Men det är ju så att även IFK är revanschsuget efter förlusten uppe i Edsbyn nyligen.

En av Edsbyns mer framträdande spelare är den 45-årige(!) målvakten Anders Svensson. Mot IFK uppe i Edsbyn svarade han för flera räddningar av hög klass. Även i fredags mot Broberg utmärkte han sig genom att bl a rädda en straff från Martin Söderberg.

Edsbyns främsta målgörare är Oskar Wikblad med 17 mål (varav fyra hörnmål och tre straffmål) samt Jesper öhrlund med 12 mål.

I tabellen ligger Edsbyn på fjärde plats med 20 poäng på 14 matcher. IFK har platsen under med 17 poäng på 15 matcher.

Flera överraskande resultat i fredagsmatcherna gjorde att striden hårdnade om i första hand de sex första platserna, som ger direktplatser i kvartsfinal. Bollnäs, Broberg och Vetlanda stärkte sina positioner genom segrar över Villa, Edsbyn respektive AIK.

Det skiljer inte mer än fem poäng mellan IFK på femte plats och Hammarby på tolfte plats. Gentemot konkurrenterna om plats i kvartsfinal har IFK en fördel genom den fina målskillnaden (plus 18).

IFK Vänersborg mönstrar ordinarie lag förutom Markus Kumpuoja, kanske det också finns möjlighet att få se nyförvärvet från Sandvikens AIK Niklas Holopainen i vår blåvita tröja. Välkommen till IFK Vänersborg Niklas.

 

Text: Jan-Erik Ehne

Foto: Mikael Larsson