Presentation av Premier


Premier är ett växande bemannings- och rekryteringsföretag med huvudkontor i Trollhättan. Det är också IFK Vänersborgs senaste tillskott i raden av ambitiösa partners som vill att regionen växer och utvecklas. Mot den bakgrunden är det förmodligen ganska logiskt att två starka intressenter med gemensamma intressen hittar varandra.

 Vi ställde några frågor till Mats Johansson, en av företagets engagerade ägare, för att lära oss lite mer.

Premier är ett bemanningsföretag som vuxit ut till Trollhättans näst största privata arbetsgivare. Vad beror den här utvecklingen beror på?

Vi är ett rekryterings- och bemanningsföretag med huvudkontor i Trollhättan. Men vi finns på ytterligare 6 orter. Hur vi ser på våra kunder och vår personal skiljer sig mycket från kollegor i branschen. Vårt medarbetarindex är väldigt högt, dvs folk trivs hos oss. Det i sin tur gör att kunderna får engagerade och duktiga medarbetare från oss, som leder till att våra kunder är nöjda.

På er hemsida kan man läsa att ni vill förnya synen på bemanning och sättet vi arbetar med personella resurser i Sverige. Kan du utveckla det lite?

Det är en av de saker som gjorde att vi startade bemanning och rekrytering som affärsområde 2009. Vi vill att alla vi anställer skall vara kvar hos oss över lång tid. Vi utbildar vid behov och vi träffar medarbetarna och våra kunder väldigt ofta vilket gör att vi lär känna dom, och dom oss. Det skiljer oss från övriga i branschen.

Ni har vuxit fort och har höga ambitioner. Hur ser era målsättningar ut?

Vi har vuxit fort och det ser jag som att vi gör nånting bra. För oss är det viktigt att växa för vi har engagerade medarbetare som vill framåt, men det som vi aldrig gör avkall på är vår värdegrund samt sättet vi behandlar varandra och vår personal. Vår målsättning är att fortsätta vara en uppstickare som vågar göra saker annorlunda, så tror vi att vår resa kommer fortsätta.

 Ni är intimt förknippade med flera större elitidrottsklubbar i Västsverige. Blåvitt, Elfsborg och BK Häcken är exempel på tre sådana. Nu har ni etablerat ett långsiktigt samarbete med IFK Vänersborg, vad kommer det sig och vad hoppas ni få ut av det? 

När vi satte oss ner och inledde vårt samarbete förra året så kändes det väldigt bra. Vi är väldigt noga med hur man jobbar i föreningen och vilka värderingar man jobbar efter. Detta gör verkligen, ni har en fin ungdomssektion vilket vi värdesätter stort. Vi hoppas givetvis också att vi skall vara en bra partner till IFK och självklart också övriga företag som stöttar föreningen.

 Till sist, ni använder en väldigt intressant och idrottsrelaterad liknelse när ni säger att ”Det är Du som är stjärnan och Premier din agent”. Vad menar ni egentligen med det?

Vi vill verkligen att våra anställda skall vara stjärnor på Premier. Det vi gör, är att förse våra medarbetare med utmanande uppdrag hos spännande kunder.