Premiär i Svenska Cupen IFK Vänersborg – Gripen

På lördag spelar IFK sin andra hemmamatch för säsongen. Denna gången blir det betydligt tuffare än det var mot Sarpsborg förra helgen.

Nu är det tävlingsmatch och motståndare är Gripen Trollhättan i den första matchen i Svenska cupen. Cupen som i år är omgjord till ett seriespel där samtliga Elitserielag deltar. Två grupper om sju lag där alla möts en gång. Grupperna är geografiska med en norr och en södergrupp, och de två bästa lagen i vardera grupp går till finalhelgen som avgörs i Lidköping den 14–15 oktober.

-Jag tror det nya upplägget blir väldigt bra och det är bra att alla Elitserielagen får chansen att vara med, menar IFK:s tränare Jesper Bryngelsson, som ser fram emot cupen.

-Det ska bli väldigt kul att redan nu få spela tävlingsmatcher, det har jag aldrig gjort så här tidigt på säsongen förut.

-Nu får vi mer fokus på träningssäsongen, och även bra träning på att förbereda oss för match.

Bryngelsson tycker att det ser bra så här långt för laget.

-Vi ligger lite längre fram i år än vid motsvarande tid ifjol, och vi har kommit längre med våra grunder. Men så ska det vara nu när vi är inne på andra året tillsammans.

Bryngelsson tycker att killarna har tränat på väldigt bra under försäsongen. Om han ska nämna något namn så tycker han att Lukas Forsström har jobbat på bra, och även att Robin Lundqvist sett stark ut, men säger också.

-Jag tycker vi är en väldigt homogen grupp som jobbar bra tillsammans.

Förra säsongen räddades kontraktet i sista matchen och även om man spelade bra under året så var det svårt för laget att vinna matcher, och på så vis blev självförtroendet lite stukat.

-Så var det. Vi spelade bra många matcher men bollen ska in i mål också, säger Bryngelsson, och syftar naturligtvis på att IFK hade svårt med målskyttet och att avgöra matcher.

-Vi har fortsatt att prata mycket och vi har också förstått att det gäller att vara både fysiskt och mentalt förberedda inför match. Vi vet också att vi måste jobba otroligt hårt i matcherna för att ta poäng. Elitserien kommer, förutom några topplag, att bli oerhört jämn, så vi förbereder oss för en tuff och hård säsong, säger Jesper Bryngelsson.

Vad passar då bättre att inleda med derby och cupmatch mot Gripen-Trollhättan.

-Det kommer att bli tajt, men det ska bli grymt kul, avslutar IFK-tränaren.

Matchen spelas kl 17:00 på lördag i Arena Vänersborg, Välkomna!

 

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson