Poängtapp för IFK borta mot Motala

pk4378

Mikko Lukarilla med bollen. Bilden är från mötet med Motala hemma. Foto: Patrik Karlsson


Fredagsmatchen borta mot Motala slutade inte riktigt som IFK Vänersborg hade tänkt sig. Seger var målet och det räckte nästan till det men nu stannade det vid 2–2. Detta efter att IFK varit i underläge med 2–0 med en dryg kvart kvar att spela.

En bra forcering från IFK:s sida men det kunde gått ännu bättre. I matchens slutminuter fick IFK straff. Men tyvärr så sköt Jocke Hedqvist straffen rätt på Motala-målvakten Jussi Aaltonen, och istället för ledning stannade nu resultatet med oavgjort.

-Det är surt att vi inte vann.  Vi åkte ju hit för att ta två poäng, sa Mikko Lukarilla efter matchen. Men vi får vara lite nöjda att det blev en pinne i iallafall, för vi låg ju under länge.

Ari Holopainen sa inför matchen att han trodde på pigga ben i IFK, men det fick vi inte se någonting av inledningsvis.

-Vi var inte riktigt med i den första halvleken. Vi hade bollen ganska mycket, men vi saknade fart och vi skapade ingenting framåt, förklarade Mikko.

Ett mål blev det innan paus och det var Vänersborgssonen Viktor Uhlin som gjorde 1–0 till hemmalaget. Samme Uhlin ökade sedan på till 2–0 ett tag in i den andra halvleken. Förspelet till målet var en snygg soloåkning av Viktor Spångberg där han åkte igenom hela IFK från halva planen.

-Jag tycker vi släppte deras andra mål lite enkelt, vi borde ha tagit hand om sologenombrottet längre upp i banan. Det var synd för vi var ett helt annat lag efter paus. Vi började köra mer och Motala hängde inte med. Vi skapade också många bra chanser, men hade svårt att sätta in bollen.

Efter 2–0 målet så blev det ändå en forcering från IFK:s sida, och det var Mikko Lukarilla som angav tonen när han satte reduceringsmålet.

-Simon (Blomqvist) slog en fin djupledsboll som jag stack på och jag blev fri med målvakten, sa målskytten.

Ensam med landsmannen Jussi Aaltonen var Mikko säker och sprätte upp bollen i nättaket. IFK:s kvitteringsmål fixade sedan Jocke Hedqvist när han satte en hörna fram till 2–2.

-Hade vi haft samma fart i den första halvleken som i den andra då hade vi vunnit detta. Nu blev det inte så utan nu får vi blicka framåt. Imorgon tränar vi igen och laddar om inför Bollnäs på söndag.

Ja Bollnäs är nästa motståndare i jakten på en slutspelsplats för IFK, och kampen om den platsen hårdnade ännu lite mer ikväll då Broberg bortabesegrade Vetlanda.

-Vi kan inte tänka på andra resultat utan vi fokuserar på vårt och på det vi kan påverka, menade Mikko, som tidigare har spelat i Bollnäs, vilket även Juho Liukkonen gjort.

-Halva laget är kvar sedan jag spelade där så det blir en häftig match. Skönt också att det är match tätt inpå för vi vill alla ta revansch för ikväll, sa Mikko, som också hade en önskan inför Bollnäs matchen.

-Jag hoppas det kommer mycket publik till Arenan på söndag. Det hjälper oss oerhört mycket när det är tryck i Arenan och vi behöver allt stöd vi kan få.

Då ses vi i Arenan på söndag!

Text: Svante Johansson

Elitrapport

Bandyplay – highlights