Poäng och dramatik mot Edsbyn

Edsbyns IF – IFK Vänersborg 3-3 (2-0)

pk7324

Christoffer Fagerström och Joakim Hedqvist stod för varsitt mål i bortamatchen mot Edsbyn. Foto: Patrik Karlsson

Det blev en viktig poäng i den tuffa bortamatchen mot Edsbyn på fredagskvällen, men glädjen blandades med frustration efter en galen avslutning med två mål på övertid. 

– Mikko pangar in ett skott rätt upp i nättaket med en minut kvar, och sen ska vi bara tajta hemåt tills domaren blåser av. Men bollen studsar oturligt för oss, säger IFK:s assisterande tränare Carl Malm om dramatiken som utspelade i slutet av matchen.

Dessförinnan hade Edsbyn tagit en 2-0 ledning i första halvlek, genom mål av Joel Edling och Felix Pehrson. Stämningen var dock hoppfull i Vänersborgs omklädningsrum enligt Carl.

– Vi är nöjda med första halvlek och har ett lugn i paus. Vi skapar många fina lägen och känner att vi är på gång, så kör vi på på samma sätt så vänder vi det här.

I andra halvlek kom mycket riktigt vändningen. I minut 49 satte Joakim Hedqvist reduceringen, innan Christoffer Fagerström fixade 2-2 efter en knapp timmes spel.

– Vi märker att de börjar bli trötta och kroknar, medan vi hämtar ikapp. Sen står matchen och väger lite efter det, säger Carl.

Nästa mål dröjde dock tills klockan stod på 92.01, då Mikko Lukkarilla som bekant satte ledningsmålet. En ledning som dessvärre bara varade i cirka 50 sekunder, då Joel Edling satte sitt andra mål för kvällen och domaren till slut blåste i pipan.

– Jag var helt slut efteråt, det är surt att tappa poäng när slutet ser ut som det gör. Men det är ingen lätt match, och hade det slutat 2-2 hade vi varit nöjda. Med lite perspektiv så gör vi en jättebra match och får med oss en poäng som blir värdefull i slutet av serien, säger Carl.

Laget övernattar i Gävle och åker hemåt under lördagen.

– På söndag kör vi ett träningspass tidigt på morgonen, sen väntar en jätteviktig match på hemmaisen. Det finns inte mycket tid att fundera på, det är bara att fokusera framåt.

Söndagens hemmamatch mot Tillberga startar kl. 17.00. 

Text: Rickard Sköld          Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen:

ttela.se

Sveriges Radio

Matchrapport, elitrapport.se