Poäng mot Västerås på övertid

IFK Vänersborg – Västerås SK slutade 3-3 (1-1) efter att Andreas Eriksson kvitterade i den 4:e övertidsminuten och bara några sekunder innan domaren blåste av matchen.

– Killarna visar en stor moral i laget! Man ger aldrig upp jobbar och försöker hela tiden och alla gör så gott de kan. Den moralen vi visar idag kommer betyda poäng i slutändan, säger en nöjd tränare Jonas Berner efter matchen.

I första halvlek är det ett disciplinerat IFK som gör det svårt för Västerås att komma igenom. Det skapas inte jättemånga lägen från något utav lagen. IFK småslarvar lite i passingsspelet och de lägen man får blir aldrig riktigt heta. Västerås tog ledningen på en straff i den 11:e matchminuten genom kvällens 3-målsskytt Tomas Knutsson. Det dröjde till den 41:a minuten innan Christoffer Fagerström kan kvittera till 1-1 på en retur efter skott av Petter Andersson.

Andra halvlek blir en mer fartfylld och nagelbitande historia än första. Redan efter 2,5 minut kan Västerås göra 1-2, åter igen på straff, genom Knutsson. IFK kvitterar sedan genom Viktor Weiselius som får in ett frislag långt utifrån. Med 15 minuter kvar tar Västerås ledningen igen, 2-3 genom Knutsson, och sista kvarten blir ett jagande på kvitteringsmål av hemmalaget. Och slitet ger utdelning! Andreas Eriksson kan putta in 3-3 målet i den 4:e tilläggsminuten efter att det blivit hönsgård framför Västerås målbur på ett frislag.

– Det känns rättvist och jäkligt skönt med en poäng, säger lagkapten Henrik Eriksson efter matchen. – Det är rätt tungt när de gör 2-3. Men det är skönt att vi inte hänger med huvudena, utan vi kör på och vi är ganska heta sista 10 minuterna.

”Finns mer att ge”

Både lagkapten Eriksson och tränare Berner är överens om att laget har ännu mer att ge.

– Vi kan bli bättre, vi kan höja kvaliteten i passningsspelet. I spelet som helhet känns det som det finns mer att ge, och det känns ju väldigt bra när man har tagit en poäng mot Västerås och en poäng mot Hammarby, säger Berner.

Redan på fredag har de möjlighet att visa att det finns mer att ge. Då kommer nykomlingarna Kalix på besök till Arena Vänersborg.

– Det ska bli kul med match på hemmaplan igen på fredag. Att ha publiken och klacken i ryggen är en extra spelare, det känns riktigt härligt, avslutar Berner.

Bäst på hemmaplan ikväll var burväktare Gabriel Bridholm som gjorde några avgörande räddningar som gjorde att IFK kunde flåsa Västerås i nacken ända till slutsignalen.

Matchbilder klicka här! Foto: Patrik Karlsson

Stort tack till alla 1639 besökare! Match igen alltså på fredag i Arena Vänersborg, vi hoppas vi återser Er och många därtill då. Kl. 19.00 är det avslag, kl. 17.00 startar After Worken i Offside-baren. VÄLKOMNA!

 

Mer att läsa om matchen;

Matchrapport, Elitrapport 

TTELA

TTELA’s matchrapport

Sveriges Radio Väst – Intervju med Andreas Eriksson

TV4 Väst – intervju med Andreas Eriksson