Petter och Christoffer i blågult på hemmaplan

Till helgen får Fagerström och Andersson ta på sig landslagströjorna när de går på isen i Arena Vänersborg.

Foto: Patrik Karlsson

På lördag och söndag möts Sveriges och Rysslands A- samt U23-landslag i två dubbelmöten i Arena Vänersborg. I U23-landslaget finns två vänersborgskillar som ska representera Sverige i den blågula tröjan. Det är IFK Vänersborgs unga talanger Christoffer Fagerström, 20, och Petter Andersson, 22.

– Det ska bli väldigt roligt, säger Christoffer. Det är speciellt att spela med landslaget och få spela med de bästa i sin ålder. Kul att få spela ihop med Petter också.

För Christoffer är det ingen nyhet att ta på sig landslagströjan. Han har representerat Sverige i både U15, U19 och U23 tidigare.
– Jag har aldrig spelat på hemmaplan med landslaget, så det ska bli extra kul.

Petter gör däremot debut i landslagssammanhang – och dessutom inför hemmaplubliken.
– Det känns riktigt bra, säger Petter. Hoppas det höjer intresset när vi är två från Vänersborg som är med och att det kommer mycket folk.

Att Petter kommer med i landslagssammanhang först nu, tror han har att göra med förra säsongens prestation.
– Det var främst avslutningen på förra säsongen som gick bra. Jag hade en högre nivå generellt sett.

Att komma med i landslaget tycker de höjer både självförtroende och ger nya influenser.
– Det är bra att få lyssna på andra spelare och tränare för att få inspiration, säger Christoffer. Dessutom brukar vi umgås och prata mycket även med A-landslaget och de stora grabbarna, säger han och skrattar.

– Det är ett bra kvitto till Vänersborg att man fostrar bra bandyspelare när de kommer med i landslagssammanhang, konstaterar Petter avslutningsvis.

 

–> Läs mer om helgens landskamper här