Pertti fortsätter i IFK

Succémålvakten Pertti Virtanen stannar i Vänersborg. Pertti anslöt från OLS Uleåborg i den finska ligan i samband med skadebekymmer hos IFK och har gjort stor succé sedan dess. Under sin tid i IFK har Pertti haft familjen kvar i Finland. Nu har vi tillsammans hittat en bra lösning som också innebär att familjen kommer att flytta med Pertti till Vänersborg i sommar. Sedan föreningen valde att bryta med Gabriel Bridholm har målvaktsfrågan varit en prioriterad fråga och IFK:s sportgrupp har jobbat intensivt för att nå en lösning. Kontraktet med Pertti löper över ett år.

– Jag trivdes jättebra under förra säsongen när jag kom in i november och tyckte att det var bra tryck i laget. När jag fick frågan om att stanna kvar nästa säsong så var det återigen många bitar runt om som skulle lösas. När allt föll på plats så var det inte ett svårt beslut att ta, säger Pertti Virtanen.

Lite av publikfavorit har han blivit den gode Pertti!!

–  Det känns naturligtvis mycket bra att vi har gjort klart med Pertti. Det är en målvakt av högsta klass och han har tillfört en ny dimension i vårt spel, dels med sitt utkast men kanske framförallt med sitt lugn som gör försvarsspelet ännu bättre. Vi har arbetat målmedvetet för att nå denna lösning och känner oss nu helt komfortabla med målvaktssituationen. Vi har två bra målvakter, säger Tommy Hjert ordförande för sport/elitkommittén.

Målvaktstränaren Mats Björklund gläds naturligtvis också han åt att Pertti stannar.

– Pertti är en lugn och stabil målvakt. Han har en väldigt hög lägstanivå och i sitt utkast har han ett giftigt vapen. En komplett målvakt och det är en mycket viktig pusselbit som fallit på plats för oss, säger Mats Björklund.

Sätta igång spelet kan Pertti!!!

I IFK:s arbete med truppen återstår ännu några pusselbitar att lägga och så fort det finns något att presentera kommer det information här på hemsidan!