Pavel Franz ny assisterande tränare i IFK

IFK Vänersborg elitserielag förstärker sin ledarstab med Pavel Franz, som går in som assisterande tränare till bröderna Alexander och Robert Mayborn.

-Det känns väldig spännande och det ska bli roligt att vara med nu när IFK bygger ett nytt lag, säger han.

Pavel Franz är ju ett välkänt namn i bandykretsar och har en gedigen meritlista. Han har en lång spelarkarriär i både svenska och ryska lag, och han har varit tränare i flera ryska klubbar och även förbundskapten för det ryska landslaget. Något VM-spel som förbundskapten blev det dock aldrig utan det satte pandemin stopp för, men Pavel har ändå sex VM-guld som spelare. Med andra ord en mycket rutinerad ledare på IFK:s bänk den kommande säsongen.

-Alexander frågade om jag ville vara med och jag behövde inte fundera länge förrän jag svarade ja. Jag flyttade hem från Ryssland 2022, och då var jag riktigt trött på bandy, och tänkte att nu får det vara nog. Men som alltid så kommer intresset tillbaka och jag har ju följt IFK hela tiden, och nu ska det bli kul att även få vara en del av klubben igen.

Pavel Franz flyttade till Vänersborg och spel med IFK redan 1994, och sedan dess har han haft sin bas i Vänersborg. Han var med i IFK:s mest framgångsrika lag när man gick till semifinal 2003. Pavel har inte haft nåt tränaruppdrag i IFK tidigare, men däremot har han varit spelade tränare i Blåsut, och det var där han lärde känna Alexander Mayborn.

-Alexander och Robert har jättemycket bandykunnande, men jag hoppas att i första hand kunna bidra med mina kunskaper om försvarsspel. Vi har ett lag med potential och även en spännande säsong framför oss. Det viktigaste är att spelarna vågar tro på oss tränare och ledare, då kan det gå bra.

-Det känns jättebra att vi får in Pavel i ledarstaben, säger IFK:s klubbchef Tobias Johansson. Han har massor av rutin, och ett stort bandykunnande, och jag tror han tycker det ska bli väldigt roligt att jobba med Alexander och Robert, och att jobba för IFK.

-Vi har ett helt nytt lag så vi har en process att gå igenom med det nya IFK. En tuff process som vi måste igenom, men det kan gå bra imorgon, men det kan också ta tid, säger Pavel. Vi slår lite ur underläge, men vi måste också känna press att vi ska kunna prestera. Vi får se hur det ser när vi går på is, men min känsla är faktiskt att det kommer att gå bra, säger Pavel Franz som avslutning.

 

Text: Svante Johansson