PASSNINGEN! Med Sixtensson-Ottosson

Marcus Sixtensson Ottosson om premiären 

– VI ÄR VÄLDIGT TAGGADE! 

Marcus snabbt 

Ålder: 34
Familj: Hustrun Anna, dottern Mira 3,5
Bor: i Lidköping
Position: Libero/Back
Tröjnummer: 33
Moderklubb: Skövde bandy
Kom till IFK: 2011

 

Inte nog med att han ska spela tre elitseriematcher inom loppet av en vecka, han ska också genomföra en flytt till familjens nybyggda hus i Lidköping. 

– Jag hinner väl knappt komma hem från bortamatchen mot Edsbyn innan jag ska gå upp tidigt och bära flyttkartonger, säger årets nyförvärv Marcus Sixtensson Ottosson med glad ton. – Så länge det är så roliga saker så är det ju inga problem!

Vänersborg ett självklart val
Jo, roligt verkar han tycka det är med bandy vår nr 33:a. Han har nämligen lagt av med bandyn två gånger, men det höll inte så länge. 

– Jag hade bestämt mig för att sluta efter jag varit i Gripen 2009, men då hade Lidköpings AIK lite dåligt med folk så jag fortsatte där en säsong. Sen bestämde jag mig för att sluta igen, men då ringde Vetlanda och ville ha mig dit, så då hoppade jag på det förra säsongen. Vi förde även diskussioner inför den här säsongen, men då ringde Vänersborg och då var det självklart för mig att gå hit!

IFK Vänersborg har kvalat sig kvar i elitserien två år i rad, hur kom det sig att det var ett självklart val? 

– Vänersborg har ett mycket bättre lag än vad tabellen visade i fjol, men de har inte riktigt fått till det. Nu känns det jättebra, alla känner sig mycket tryggare i år och vi tror verkligen på det vi gör. Nu kan tränarna också fokusera på att leda laget istället för att själva vara på isen.

Att Marcus började spela bandy var en självklarhet eftersom pappa Ingemar var tränare och sedan även ordförande i Skövde Bandy.

– Men jag spelade även både fotboll och hockey. Jag var faktiskt ganska duktig i fotboll också och har spelat mot Anders Svensson i pojkallsvenskan, berättar Marcus stolt.

Varför valde du bandy istället för fotboll? 

– Bandyn är ju den största sporten i Lidköping och fick mest uppmärksamhet. Sen fick jag ju chansen att spela med A-laget som 17-18-åring och jag tyckte det var roligare. Dessutom tror jag inte att jag hade blivit någon större fotbollsspelare, skrattar Marcus.

Du har spelat libero på försäsongen och de två senaste matcherna har du spelat back, vad föredrar du? 

– Helst på backen! Jag tycker jag är bäst där med min fysik, jag vill stå i vägen för motståndarna och Röing är skridskoskickligare än mig så jag tycker han passar bättre på liberon.

Vad kommer att vara avgörande för IFK i år för att det ska gå bättre än förra året? 

– Att vi tror på oss själva och att vi som är äldre och etablerade spelare ska ha en högre lägsta nivå. De yngre spelarna ska fortsätta utvecklas från där de var i fjol. Sen är Andreas Eriksson tillbaka också som är riktigt sugen nu.

Elitseriepremiär i kväll mot Hammarby, hur känns det? 

– Det ska bli jättekul att möta Hammarby. Det är ett roligt lag att spela mot som drar mycket publik. De satsar på SM-guld, så all press ligger på dom. Alla är jättetaggade inför matchen och riktigt sugna på att gå ut och göra en bra match!

LÄGET I LAGET

Alla är tillgängliga för spel utom Johan Skatz som är skadad och Nils Berner som är förkyld. Enligt Marcus Bergwall var det ett laddat men väldigt fokuserat och lugnt gäng på torsdagkvällens träning.

Kom och stötta våra kamrater ikväll och gör Elitseriepremiären till en stor folkfest i Arenan! 

Text: Camilla Hansson • Foto: Patrik Karlsson

Hämta Passningen nr 98 som pdf