PASSNINGEN! Med Andreas Eriksson

Passningen • nr 100 • 11 nov • 2011 • klicka här för att hämta som pdf

Andreas insikt efter en säsong bredvid isen
BANDY ÄR FRUKTANSVÄRT KUL!

8 Andreas Eriksson

Andreas snabbt

Ålder: 27
Bor: i lägenhet i Vänersborg
Jobbar: som idrottslärare
Smeknamn: Eson
Position: Anfall
Tröjnummer: 8
Moderklubb: Karlsborgs BK
Kom till IFK: 2006

Hela förra säsongen fick han stå bredvid isen med en skadad axel. I onsdags såg han till att fixa en poäng mot Västerås genom sitt kvitteringsmål i den 94:e matchminuten. Andreas Eriksson tycker nu att det är riktigt kul att vara tillbaka i matchen.

– Jag har insett att jag tycker att bandy är fruktansvärt kul! Ibland när man är mitt inne i karusellen så kan det bli som ett jobb och man glömmer av att uppskatta det, säger Andreas med glädje i rösten.

Nu har han siktet och målet glasklart för sig.

– Jag ska komma tillbaka dit jag var innan skadan. Jag tycker inte jag är där riktigt än, det finns vissa detaljer som tajmingen i lyft och flippar som jag kan bli bättre på.

Andreas jobbar som idrottslärare på Tärnan och Onsjöskolan, och man kan inte låta bli att avundas hans elever. Tänk att ha en lugn, ung och ödmjuk kille som lärare som dessutom snackar bred norrländska – har svårt att se att det kan misslyckas.

Hur mycket propagerar du för att dina elever ska börja spela bandy?
– Haha, nej det gör jag inte, men flera elever har varit och kollat nu när vi har spelat och de frågar och är intresserade, det är jätteroligt. Den här veckan har vi varit i Arenan och åkt skridskor och de tycker det är roligt, säger Andreas nöjt.

Kan du beskriva IFK med tre ord?
– Stolthet, passion, gemenskap! Det passar väldigt bra in både på laget och hela föreningen.

Andreas kom till Vänersborg 2006, och han trivs inte bara i IFK, utan även att bo här.
– Det är väldigt trevliga människor i Vänersborg. Sen är det nära till allt i jämförelse med att bo i Kalix. Det är bra att det är så nära till Göteborg, bara 9 mil bort, för att gå på kasino, Liseberg och annat.

Finns det något du saknar med Kalix?
– Självklart saknar man familj och barndomskompisar. Men sen saknar jag fisket, det finns inte riktigt här. Jag har varit ute och fiskat lite makrill och gös här, men det blir inte samma som hemma i Kalix.

Men ikväll får Andreas i alla fall chansen att träffa några av sina gamla kompisar, bland annat barndomsvännen John Nilsson.
– Det ska bli spännande, det kommer bli lite extra att möta dem, säger Andreas som också förtydligar att han tycker det är viktigt att Kalix nu finns i Elitserien.

– Det är bra för bandyn att Kalix har ett lag i Elitserien. Många duktiga spelare runt om i Sverige kommer från Kalix, så det är viktigt att bandyn lever kvar där uppe. Även fast många tycker att det inte är bra för att det blir dyra resor, så är det bra för bredden i bandyn, konstaterar han.

Vad tror du om matchbilden kväll?
– Att vi tar tag i spelet och bjuder publiken på en bra match där vi slutar som segrare! Det är viktigt att vi inte blir nöjda, utan nu börjar vi på noll igen och att alla gör jobbet, avslutar Andreas.

Läget i laget

Alla finns tillgängliga för spel förutom Johan Skatz som är skadad.

 

Text: Camilla Hansson • Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen