Passningen 27 november

Nu kan inte ens jag förneka att vi fått en mardrömsstart i årets serie. Att vi skulle ligga sist med ett poäng trodde jag verkligen inte även om man hade på känn att det skulle bli en tuff säsong.


Årets serie är nog den jämnaste och mest ovissa jag varit med om. Lag som Villa, Sandviken, Hammarby, Broberg, Edsbyn och Bollnäs kan alla vinna och få lyfta bucklan på Studenternas IP i Uppsala i mars.

Kungälv har visat sig vara starka, än så länge och till Tjust kulle i Vetlanda är det inte många lag som åker till och tar poäng. Lägg då till svårspelade Sirius och att möta Haparanda borta efter en resa som nästan är omänsklig är tufft.

Tittar man på årets serie kommer ödmjukheten fram och vi ska vara stolta över att vi har ett lag i denna serie. Det här är bandy på riktig riktigt hög nivå och att en relativt liten stad som Vänersborg kan stoltsera sig med ett lag år efter år är fantastiskt bra och framförallt bra för staden. Staden lever liksom upp varje år när säsongen börjar. Det pratas bandy på skolor, ålderdomshem, ja i stort sett lite överallt. Så det finns ett stort intresse! Det gäller bara att inte sluta gå på matcherna även om poängen uteblivit. Det blir inte bättre om det är tomt på läktaren, eller hur?

I kvällens match som börjar kl 20.00 gästas vi av Edsbyns IF. Ett lag som i många år var en maktfaktor i svensk bandy men nu blivit lite mänskligare även om det är ett riktigt bra lag. Med stjärnor som Daniel Liw och Jonas Edling i spetsen är det ett mycket starkt lag. Vill också nämna blott 19-årige Simon Jansson som är enormt snabb på skridskorna. Titta i kvällens match så får ni se. I deras senaste match mot Västerås spelade båda lagen i ett ruggigt tempo och bjöd på mycket bra spel. Edsbyn visade klass med att gå ifrån till 5-0. Matchen slutade till slut 6-2 till Edsbyn.

Så i kväll blir det åka av för våra blåvita grabbar.

Men senaste matchen mot Hammarby såg nog alla som var där att spelet finns där. Första halvlek bjöds vi på mängder av chanser men vi har svårt att göra mål. Det känns som det är det enda som saknas. Spelet finns där. Defensiven var riktigt bra hela matchen så man kan inte tro att vi ligger sist i tabellen såsom killarna spelade senast. Resultatet 0-3 mot svenska mästarna är inte så illa trots allt även om vi skulle gjort några mål, som sagt.

Men killarna måste fortsätta kämpa i 90 min, ge allt i varje närkamp och framförallt, visa mod. Mod att bryta sig igenom ett försvar, ta en smäll och få frislag. Med mod och fart kommer laget ordna upp den här situationen, enligt mig men min åsikt är ju bara en i mängden och det är väl tur att jag och andra har åsikter. Hur skulle det annars se ut?

En spelare som jag tycker visat framfötterna i de inledande matcherna är Jonatan Rask.

Hur kändes det att skapa mängder med chanser i förra matchen mot Hammarby men inte få någon utdelning?

-Tyvärr har det varit lite så hela serien. Vi får ingenting gratis. Känns som motståndarna får enkla mål på oss men vi får slita oerhört för våra mål.

Hur tycker du det gått för dig personligen i de första matcherna? –Det har varit lite till och från. Jag spelar på en ny position så det har tagit lite tid att hitta rätt men nu känns det helt okej.

Spelet finns där men poängen har uteblivit. Vad kommer det sig? – Haparanda hade vi lite för stor respekt för och det känns onödigt. I matchen mot Tillberga ledde vi ju med två mål med lite tid kvar. Båda de matcherna känns onödiga. Men jag tror att när det väl lossnar kommer det lossna rejält.

Vad tror du det blir för matchbild mot Edsbyn?

  • Dom bjuder inte på någonting alls men spelar inte lika offensivt på bortaplan. Det gäller att vi sätter våra chanser så kan det gå vägen och att vi får ledningen i matchen så att vi slipper jaga.