Passningen 19 november

Då var det dags för en ny liten passning så här på fredagsförmiddagen.. I kväll väntar svenska mästarna Hammarby i Arena Vänersborg. Och det kommer bli en tuff match för grabbarna från söder.. 

– Ett IFK Vänersborg där kamraterna fått en mardrömsöppning på serien. Men det är långt kvar, kära vänner. 26 matcher ska spelas och innan vi vet hur det går så kan vi bara hoppas att det vänder.

Och det får gärna vända i kväll! Precis som i alla andra bollsporter handlar det om att göra mest mål och det lag som gör det vinner matchen. Man kan aldrig säga att vi ”borde” ha vunnit för vi skapade flest målchanser men vi hade otur, utan det handlar rätt och slätt om att göra mer mål än motståndarna. Och det står heller aldrig i tabellen hur bra ett lag spelar. Därför finns det gott om hopp att tro på att en vändning kommer när det gäller killarna ute på isen. För spelet har ändå varit bra stundtals men det gäller att bli jämna över en hel match.

Men självklart måste laget börja med att släppa in färre mål. Det är alltid lättare för oss som sitter bredvid att tycka det ena och det andra och ha diverse synpunkter men jag kan lova att hur mycket vi än tycker och tänker kan ingen av oss göra det bättre än dem som är på isen. Vi talar om oerhört vältränade killar som är riktigt duktiga på det de gör. Och de brinner för bandy, precis som vi alla gör. Och de är fullblodsproffs och lider ännu mer än oss skulle jag vilja säga att poängen har uteblivit.

Sen får man tycka till om laget och visa känslor. Det tyder på engagemang och engagemang är bra för alla parter. Har du ett stort intresse för bandy eller vill du träffa nya människor och känna på föreningslivet? Slå då en signal till IFK:s kansli så hittar vi en roll som passar dig. Det kan vara alltifrån publikvärd till sargvakt.

Vad vet vi om kvällens motståndare då? Jo, SM guld i mars efter final mot Bollnäs och de har enligt mig Sveriges vassaste målskytt och målgörare i Patrik Nilsson. Ett Hammarby som gått som tåget de senaste matcherna och är otroligt svårstoppade. Vi kommer även få se en brödrakamp på isen då ”vår egen” Johan Kochs bror Rickard Koch, spelar i Hammarby. Det kommer bli intressant vem som vinner den kampen..En liten match i matchen så att säga.

– Jag slog en signal till nr 55 Johan Koch och frågade vad han känner inför matchen.

– Hej, ni kom hem sent natten till torsdag ifrån Västerås. Hur känns det i kroppen? -Det har varit lite halvsegt i benen men nu börjar det kännas bättre igen.

– Hur känns det att möta sin egen bror i kväll? – Jag har gjort det så många gånger så det känns inte så speciellt men det ska bli kul att träffa honom i alla fall.

– Hur ska ni slå Hammarby i kväll? Vad blir nyckeln så att säga? –Vi måste vara ”tajta” och inte bjuda på något. Det är ju såhär att bjudar man dom riktigt bra lagen på minsta lilla tar dom oftast hela handen så vi måste hålla oss till vad vi bestämt och vara fokuserade på det vi ska göra.

– Du har fått en ny roll i laget som  du prövade mot Västerås senast. Kan du berätta vad det är för roll?– Jag spelar i mitten nu som defensiv mittfältare när vi ska försvara oss. När vi anfaller ska jag även finnas med där. Innan spelade jag på kanten men egentligen är det inte så stor skillnad utan jag trivs bra på båda platserna.

Nu är det några timmar kvar till festligheterna börjar i Arena Vänersborg. Vi kommer bjuda på musik från kl 17.00 och intervjuer i Fans Corner med en spelare och tränare inför kvällens match.

Varmt välkomna kära bandyvänner!!