P 19 nära att få träna på is

Med de nya restriktionerna betyder det att P 19 är på väg ut på isen igen: - Det har varit mycket barmarksträning nu, så grabbarna är riktigt sugna att få komma in på is, berättar lagledaren Tobias Johansson

 

Regeringen tillåter nu att spelare födda från 2002 och framåt, att få börja träna inomhus. Dock behöver kommunen godkänna detta innan IFK:s 19-årslag får komma på is:

-Kommunen har ett möte på tisdag nästa vecka och de är tvungna att tillåta detta innan vi får träna inomhus på is. Jag tror det går igenom för jag har svårt att se att de skulle gå emot regeringen, säger Tobias.

Något seriespel eller cuper blir det nog inte för dem:

-Vi har lånat ut flera spelare till andra klubbar som Kungälv, Gripen och Boltic bland andra. Det enda vi fokuserar på nu är att få träna på is och killarna är taggade inför detta. Sedan kan det bli något enklare det sista men det får vi ta då, när vi vet hur läget ser ut.

 

P 16 har varit på is i två veckor nu:

-Det var fantastiskt skönt att få komma in på is igen, säger lagledaren Martin Kjällström. Det går inte att jämföra med barmarksträningen.

Trots det trista läget fram till nu med enformig träning, är det inte någon som tröttnat och lagt av, utan de har sin trupp intakt. Nu verkar det också som att matcher är på gång:

-Det har öppnat sig för några träningsmatcher, och vi får se hur det blir framöver.

 

Med de nya restriktionerna så får tyvärr damerna ställa in resten av säsongen. Vi återkommer med en intervju med tränaren Tobias Larsson.