P-16 Presentation

Markus Larsson är ytterligare en ung lovande tränare i IFK Vänersborg.

 Markus började för ett par år sedan som målvaktstränare för IFK:s P-14 lag och fortsatte efter det som assisterande  tränare i samma lag. Innan dess var han även uppskattad ledare för vår bandyskola.  Nu tar Markus Larsson över som P 16 tränare tillsammans med Martin Kjellström. I ledarteamet ingår också lagledare Johan Andersson och materialare Ulf Jacobsson.

-Det känns jättebra. En spännande utmaning. Vi ledare trivs väldigt bra ihop och känner varandra väl. Bland annat så var det Johan Andersson som tog med mig i 14 årslaget som tränare, så  det känns jättebra att ha med honom som lagledare. Min förhoppning som tränare i IFK är att försöka bidra med en bra träningsfilosofi och vara en bra förebild för våra spelare och tillsammans med övriga ledare bidra till att ge spelarna så bra förutsättningar som möjligt i sin bandykarriär, säger Markus Larsson.

-Vi har väldigt bra förutsättningar i föreningen för att bedriva träning och har ett bra samarbete med övriga juniorlag. I förra veckan hade vi en ledarträff med samtliga övriga J-ledare och föreningsutvecklare Jesper Larsson. Inom kort skall jag också vara med på J-19 lagets träning tillsammans med Tobias Johansson och Emil Granström. Känns jättebra att få ytterligare tips och råd på övningar och på nära håll  se hur de bedriver sin träning. Sedan kommer vi ha jättehjälp av min tränarkollega Martin Kjellström vad gäller konditionsträning. Martin är en mycket erfaren och duktig löpare och springer bland annat triathlon, så  det är ju ett jätteplus för oss och innebär fina förutsättningar, fortsätter Markus.

-Vi kommer längre fram att öka på träningsintensiteten och har planerat för en tuffare träningshelg bland annat. Det gör vi när alla killarna återkommit från sin fotbollssäsong. Då skall vi också sätta oss ned och prata mer om vår målsättning för säsongen. Vi kan väl säga att årets säsong handlar primärt om att utveckla spelarna till kommande säsong då de inleder SM-spel, samt att vi försöker i allt större utsträckning ha en röd tråd i föreningen med liknande träningsupplägg. De gör att killarna på ett lättare sätt kan ta det steget upp i våra olika juniorlag och så småningom att vi kan fostra allt fler A-lagspelare i IFK Vänersborg, avslutar Markus Larsson.

Det skall bli spännande att följa 16 årslaget denna vinter och kommer att göra uppföljning om lagets säsong och vill passa på att önska ett stort lycka till.

text: Niklas Thonander

foto: Mikael Larsson