"Osten" avgjorde på övertid

IFK vann kvällens match mot Vetlanda med 4-3 (2-3) efter Micke Osten Olssons avgörande mål i 91:a minuten. En märkbart lättad och glad tränare Bergwall fann knappt ord efter matchen.

– Vet inte vad jag säga, men det är för jäkla skönt!

Inledningen blev dock likt den i Broberg, man får två mål i baken. Men Vetlandas 0-2 mål kom i den 15:e minuten och bara en minut senare reducerar Robin Lundqvist till 1-2, och man är med i matchen. IFK kvitterar sedan till 2-2 genom ett snyggt mål av unge Nisse Berner som blir serverad av Johan Koch.

Matchen står och väger, full fart åt båda hållen, men Vetlanda återtar ledningen till 2-3 i 37:e. Strax innan halvtid får IFK chans att kvittera på en straff, men Weisseius höga skott räddas över mål av Jonas Persson.

– Vi började trevnad men vi äter oss in i matchen. Vetlanda gör det bra i första, det är inget snack om det. Vi har lite att fundera över själva, säger Bergwall om första halvlek.

Vad snackade ni om i halvtid?

– Vi flyttar upp vårt försvarsspel, blir mer offensiva och spelar med 3 på topp så att vi kommer närmare dem. Vi får mer press i andra och får lite fart i allting.

Återigen bjöds publiken i Arena Vänersborg på en nagelbitande andra halvlek. Trots att det ”bara” bjöds på två mål så var det ändå en fartfylld halvlek med mycket chanser.
– Det kändes bra på nått sätt, jag kände att vi hade övertag i andra. Vi har ändå timeouten kvar men jag kände att vi var farligare än dom, därför tar jag inte ut den, säger Bergwall.

Taktiken gav resultat. Bara dryga minuten in i andra halvlek sätter Micke Olsson en underbar djupledspassning till Andreas Eriksson som blir fri med målvakt och gör ett otroligt fint 3-3-mål.

MONSTER-räddning

Trots att Vetlandas enormt skridskoskickliga spelare sicksackade sig igenom planen kom de inte till jättemånga farliga lägen. Förutom en boll som man i princip redan hade räknat som mål. Då gör Bridholm skäl för sitt smeknamn och gör en riktig MONSTER-räddning med ena benet/skridskon upp i luften.

Istället kom IFK allt närmare ett ledningsmål, och i sista sekund får i IFK ett frislag som resulterar i en röra framför mål där Micke Olsson hittar den lilla rosa och lägger in den i MÅÅÅL!

– Det känns bra när vi är med. 6 poäng, 6 matcher, känns för jäkla bra, avslutar Bergwall.

Bergwall ger extra plus åter igen till Johan Koch som är riktigt stark offensivt.

—–

Jag vill sätta en stjärna på Petter Andersson. Killen blir bara bättre och bättre, är stabil bakåt och kliver ofta med upp och gör det farligt offensivt. Sen måste vi ju ge guldstjärna till 17-årige Nisse Berner som tagit på sig Elitseriekostymen med besked. Cool-lugnt och snyggt placerar han in sitt första elitseriemål ikväll!

Sen vill jag ge en guldsjtärna till Älgarna! TACK för att ni livar upp stämningen, ni är fantastiska!

Tack till alla 1546 besökare som stöttade våra kamrater till 2 poäng ikväll! Hoppas vi ses igen om två veckor, den 2 december, då tar vi emot Tillberga och expertkommentatorn Pelle Fosshaug (fast i egenskap av tränare).

Matchbilder klicka Här.

Länkar – mer att läsa

Matchrapport på Elitrapport

TTELA.se

SR.se – intervju med Micke Olsson

Vetlanda BK