Örebro SK kommer till Arenan på fredag

IFK Vänersborg tar på fredag kväll emot nykomlingarna Örebro SK.

 

IFK Vänersborg tar på fredag kväll emot nykomlingarna Örebro SK. Nykomlingar ja, men ÖSK är ett av de mest anrika lagen i svensk bandy och har spelat 63 säsonger i landets högsta serie. Svenska Mästare har man blivit fem gånger, så ni förstår att det är ett av de stora lagen i svensk bandy som kommer på besök.

Ifjol var Örebro helt överlägsna i Bandyallsvenskan och vann 21 av 22 matcher. Den enda förlusten kom i slutspurten mot Jönköping, men då var man redan klara seriesegrare. Med så bra spel under fjolåret hade klubben stora förväntningar inför sin comeback i Elitserien, men tyvärr så har det blivit en väldigt motig säsong så här långt för laget.

Hittills har man bara lyckas få ihop två poäng och det är två oavgjorda resultat mot Hammarby och Bollnäs. Skador och sjukdomar är en anledningarna till den klena poängskörden, men de tycker också att deras oförmåga att göra mål och ta vara på sina chanser också har varit ett stort problem. 

De mest namnkunniga spelarna i laget är bröderna Simon och Robin Folkesson, som har vänt hem till moderklubben igen efter spel i både Västerås, Vetlanda och Hammarby.

För hemmalaget IFK gäller det att fortsätta på den inslagna vägen hemma i Arenan. Nu tre raka segrar, senast mot Västerås, då man gjorde en mycket bra match, och framförallt efter pausen, då man spelade ut VSK och vann halvleken med 5-0.

Ari Holopainens grabbar har blandat och gett så här långt in i säsongen, med ett par riktiga toppar men också några rejäla djupdykningar. IFK ligger ju i mitten av tabellen och där är det många lag som är med och slåss om slutspelsplatserna. Så förhoppningsvis bjuder laget till på fredag kväll och lägger två nya poäng till de tolv som man plockat hittills.

Klockan 19:00 är det avslag i Arenan,  i en match som med största säkerhet kommer att bli sevärd. Välkomna!

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson