Ordförande, Johan Carlén inför elitseriestarten

Säsongsstarten närmar sig!

Så här några dagar innan herrarnas elitseriepremiär är vi många som har en spännande och intressant säsong framför oss! Försäsongen är slut med träningsmatcher och spel i Svenska Cupen och det är nu det riktiga allvaret börjar. Då det var lite negativa skriverier kring herrarnas a-lag i diverse media vill jag här från styrelsen informera var vi befinner oss.

Då vi har en ekonomi som inte tillåter till dyra värvningar har vi valt att fokusera på befintlig trupp samt lyfta upp juniorer i A-truppen. Vi är medvetna om att det tidigare pratats om att göra så kallade ”spetsvärvningar”. Nu har vi stället valt att göra en flerårsplan där vi till största del bygger herrtruppen kring lokala förmågor. Detta är en långsiktig strategi där vi ska bygga en verksamhet och en förening som är livskraftig många år framöver.

Vi bevakar självfallet vad för spelare som finns tillgängliga i bandyvärlden och har i detta arbete lyckats knyta Dan Hjelm till oss inom Sport och Elitverksamheten som ska fokusera på just detta. Dannes uppdrag ser vi som långsiktig vilket på sikt ska stärka vår position i bandy Sverige. Vårt mål inför varje match är självklart att vinna och vi vet att med dagens trupp har vi möjlighet att störa samtliga lag i säsongens elitserie.

Den inledande delen av säsongen har vi haft otur med längre skador på Adam Blomster och Emil Viklund samt även en del lättare skador på några andra spelare i truppen. Vi hoppas snart Adam kan vara tillbaka inom kort men Emils olyckliga skada blir tyvärr långvarig. Vi lider verkligen med Emil och hoppas att läkningsprocessen ändå löper på.

Vi vill ändå uppmuntra alla supportrar att komma till Arenan och stötta vårt lag. Jag är säker på att vi kommer bjuda på många roliga arrangemang och festliga matcher under denna säsong. Det är nu vi behöver Er supportrar, sponsorer och alla andra intresserade som allra mest! Nu ska vi visa alla kritiker att vi är en långsiktig och hållbar förening!

En seglare kan välja att reva eller sätta segel när det blåser upp. Jag tycker vi sätter segel!!

Nu önskar vi herrlaget all lycka i seriespelet och tillsammans får vi föreningen att växa.

Blåvita bandyhälsningar, ordf. Johan Carlén