Opel blir VM:s Official Car

 

Henrik Ivarsson, ANA, överlämnar VM:s Official Car till Örjan Eriksson, projektledare för bandy-VM.

I dagarna har de första officiella bilarna som används i organisationen för bandy-VM 2013 i Vänersborg tagits i bruk. Det  skedde när ANA:s representant Henrik Ivansson överlämnade nycklarna till projektledaren för bandy-VM 2013, Örjan Eriksson.

Hos IFK Vänersborg är nu VM-förberedelserna i gång. Ett tiotal arbetsgrupper som sysslar med allt från VM-invigningen den 26 januari 2013 till finalspelet åtta dagar senare har redan nu bråda dagar. Världsmästerskapet med 20 landskamper inklusive finalspelet blir ett av de större idrottsevenemangen i Sverige under nästa år. Minst 17 av matcherna kommer att spelas i Arena Vänersborg. Att IFK överlåter en match att avgöras på Heden mitt i centrala Göteborg är klart, liksom att en match spelas i Oslo. Ytterligare någon match kan komma att spelas på annan ort än Vänersborg. En nyckelfaktor för att allt ska fungera är kommunikationerna.

– Då spelar bilar som transportmedel en mycket stor roll. Att vi då kunnat ingå en överenskommelse med ANA i Vänersborg och Trollhättan om att Opel ska vara VM:s officiella bil känns mycket tryggt, säger IFK:s och VM-organisationens ordförande Stig Bertilsson.

ANA har en stark och förtroendeingivande organisation och de aktuella Opelbilarna Vivaro, Insignia och Astra är mycket väl lämpade för de transporter det här handlar om. Under VM kommer cirka tio bilar att användas som ”Official Cars för persontransporter ”.