Onsdag och inställda matcher.

Ja idag så skulle vi mött GA*S borta men den blev som bekant inställd. Även deras match hemma mot Bajen på fredag fick dom ställa in. Och idag får man även ställa in Broberg – Bollnäs för det finns ingen spelduglig is i Söderhamn.

Att inte förbundet kan ha lite mer känsla när man ska sätta ihop serien. Låt lagen med hall spela dom 2-3 första omgångarna hemma. Visst, är väl inte så kul för dom lagen utan hall men vad ska man göra? Funkar ju inte att ställa in matcher till höger och vänster hela tiden för att vädret är som det är. Nu kan man ju inte göra så mycket åt hur vädret är från dag till dag men ändå?

Jag är iallafall j*vligt glad att vi har en hall nu för med detta väder hade vi nog inte haft i förrän i mitten av december, typ!?

Om man ska kolla på Sirius situation så idéen med en träningshall är ju jättebra men det känns nästan som det inte är någon fördel när man ändå spelar sina hemmamatcher ute på Studenternas iallafall. Men får träna under perfekta förhållanden men sen gå ut och matcha på en knappt spelduglig is som rapporten löd efter deras premiär.

Bandy som i all ära är en sport som man ska uppleva en annandag utomhus med ca 5 minusgrader och strålande sol, för visst finns det inget bättre än det?

Men bandyn går nog ändå mot en ny era, med inomhusspel ifall sporten ska överleva, för det blir allt varmare och varmare på jorden och med värmen blir det ingen is och säsongen skulle då bli kortare. Dom småklubbar som inte kan ha någon tillgång till en hall att vara i kommer på sikt att dö ut och med det kanske hela sporten. Så mer hallar till folket!

Sen så finns det dom som gapar om att man ska vara emot den moderna idrotten, kan hålla med dom till 100%.  En massa jippon hit och dit runt matcherna. Men det kan nog tyvärr vara det som behövs för att få klubbar att överleva, att få in dom där sista behövliga kronorna för att betala hyror och räkningar. Och där ingår även hallarna, för visst är hallarna en riktning mot den modernare bandyn. Men det är behövligt att ta dom stegen, just för att bandyn inte ska lägga sig ner och självdö!

______________________________________________________________

Va säkert någon mer än jag som kollade på gårdagens tv-match. Och kan väl säga att resultatet inte va så överraskande, fast ändå var det ju de!  Hade ju en aning att VSK skulle gå vinande ur striden men knappast med 10-1 (6-1).

Sirius som ändå även dom har en försäsong inomhus i benen, trodde dom skulle hänga med bättre! Matchen va ju nästan avgjord efter 20 minuter, då stod det 5-0!

1552 va och såg matchen på plats och ändå kändes det som att det knappt va över 1000 åskådare. Men bygger man en hall för närmare 10000 så får man väl räkna med att det blir så.

Vi möter VSK hemma nästa onsdag, då gäller det att vara med från första sekund!

______________________________________________________________

Ni som har missat att jag har startat en matchtwitter, så in och följ! @Plomm0n, sista ”0” är en NOLLA. Så ni inte knappar in fel! Där kommer det stå massa kul från bussen på våran färd genom bandysverige i vinter! 🙂

 

Tack och hej – leverpastej!