Onödigt poängtapp mot Tellus


Hedqvist stod för två snygga kanoner i krysset i matchen mot Tellus. Tyvärr räckte det inte idag. Foto: Patrik Karlsson

 

IFK Vänersborg spelade oavgjort 3-3 mot Tellus på Zinkensdamm i sista matchen före VM-uppehållet. Detta efter att ha varit i ledning med 3-0 i halvtid och haft full kontroll på händelserna.

-En onödig poängförlust. Vi står för en kontrollerad och stabil första halvlek men Tellus får energi av sitt tidiga reduceringsmål i andra och är hetare än oss i båda straffområdena och bemästrar de svåra förhållandena bättre, säger IFK-tränaren Anders Uhlin.

Poängen mot Tellus gör dock att IFK även i teorin är klara för slutspel med tre omgångar kvar att spela då Vetlanda förlorade sin hemmamatch mot  Edsbyn på söndagen.

-Det är så klart positivt för oss. Nu kan vi ladda batterierna och träna hårt under VM-uppehållet. Vi är ju fortfarande under uppbyggnad med lagbygget i IFK och är fortfarande ojämna i våra prestationer. Dagens poängförlust känns väldigt onödig, säger Anders Uhlin.

IFK Vänersborg fick en smakstart på matchen då Joachim Hedqvist dundrade upp 1-0 i krysset efter fint lyft av Rickard Kamperin-Wallin, alldeles i  inledningen av matchen.

Samme Hedqvist ökade sedan på IFK:s ledning efter att David Borvall snyggt stått för assisten. Hedqvist sköt mycket snyggt och otagbart upp bollen i bortre krysset. Joakim Hedqvist som nu gjort sex mål de senaste två matcherna och som hela tiden levererar i blåvitttröjan.

När sedan lagkapten Emil Viklund på friläge efter fin passning från Sergej Lomanov styrde in 3-0 efter en halvtimme, trodde nog de flesta att matchen var avgjord och poängen i hamn för ett så långt stabilt spelande IFK.

-Vi är rätt nöjda med första halvlek. Vi stod för en stabil insats, under ganska svårbemästrade yttre förhållanden. Sedan gör Tellus det bra. De får energi av sitt tidiga reduceringsmål i andra, och är bättre och hetare än oss i båda straffområdena, säger IFK-tränaren Anders Uhlin.

-I andra är vi inte alls lika stabila. Vi är tre man mer i åtta minuter och skall naturligtvis punktera matchen i det läget. Vi har ju chanser med ett par i ribban, men det känns väldigt onödigt. Vi gör fortfarande för ojämna prestationer, fortsätter Anders.

Tellus reducerade alldeles i inledningen av andra halvlek genom Martin Deacon och när sedan Jonas Enander reducerade på ett nytt friläge efter lyft så blev det stressat i IFK-lägret. På övertid kvitterade sedan stockholmslaget genom försvararen Aksel Örn Ekblom, sedan man chansat vilt på slutet.

-Nu skall vi ladda med hårdträning under VM-uppehållet och vi är nöjda med att vara helt klara för slutspel med tre omgångar kvar att spela. Nu skall vi jobba med det som vi inte är riktigt nöjda med i spelet, avslutar Anders Uhlin.

Text: Niklas Thonander

Mer om matchen: