Omvända siffror i returen mot AIK

9-5 är ett gångbart resultat när IFK Vänersborg och AIK spelar bandy mot varandra. För precis som i Vänersborg slutade matchen 9-5, dessvärre för IFK med AIK som segrare denna gång.

 

IFK Vänersborg fick en mardrömsstart på matchen när Erik Pettersson dansade igenom IFK-laget i matchinledningen och satte dit 1-0 till hemmalaget. Tobias Nyberg fyllde sedan på med ett snarlikt mål till 2-0 efter dryga kvarten, men efter det vaknade IFK Vänersborg till. Inom loppet av fem minuter hade Ilja Grachev och Emil Viklund smällt in varsitt distansskott bakom Andreas Bergwall och kvitterat matchen med halvtimmen spelad.

AIK skulle dock göra ett ryck igen innan halvtidsvilan genom Jimmy Jansson på friläge och Isac Karlsson som slog in en retur från nära håll. Mördande effektivitet av hemmalaget som inte hade jättemånga fler chanser i den första halvleken. IFK Vänersborg å sin sida hade bud på mer med en stolpträff av Lukas Forsström och en handfull skott som smet strax utanför Bergwalls målbur.

I den andra halvleken gjorde AIK som i den första, började med gasen i botten och hann både skapa en straff (Isac Karlsson sköt den utanför) och göra två snabba mål genom fina individuella prestationer av Erik Pettersson och Tobias Nyberg. Hastigt och olustigt för IFK Vänersborg stod det plötsligt 6-2 och Ari Holopainen tog timeout.

Efter timeouten kom IFK ut med ett rakare offensivt spel där man chansade lite mer i ett försök att krypa närmare, men AIK utnyttjade det skoningslöst genom att kontra in tre snabba mål på två minuter och döda matchen. IFK Vänersborg snyggade dock till siffrorna och avslutade matchen bra.

Hugo Sjöling (tillbaka i laget pga Robin Lundqvists skada) utnyttjade påpassligt en dundertabbe av Andreas Bergwall och kunde ostört åka in med bollen i tom målbur, och innan matchen var till ända hade Emil Viklund och Ilja Grachev dubblat sina målskördar för dagen med två fina vinkelskott. Ilja fick även chansen att göra hattrick på en straff i slutminuterna efter att en AIK-spelare nickat bort bollen på mållinjen, men straffen satt rakt i Andreas Bergwalls stora vantar.

– Offensivt gör vi det bra i första halvlek efter ungefär en kvart, defensivt gör vi det inte alls bra. Vi är inte där, konstaterar Niklas Holopainen i Sportbladet Play efter matchen som ändå kunde se vissa ljusglimtar trots förlusten:

– Vi får ta med oss 20 minuter av andra halvlek från den här matchen, säger Niklas.

Den här kvällen var formstarka AIK helt enkelt för bra, men det var säkerligen en nyttig genomkörare och tempohöjare för IFK som nu ska åka till Söderhamn för match mot Broberg redan på fredag. 

Text: Daniel Johansson Silvereld

Foto:  Jorge Moreno