Omstart av elitserien efter VM

Hammarby väntar

 

VM-festen är över i Vänersborg. Vardagslunken rullar in och imorgon har elitserien återigen omstart. Det återstår 3 omgångar och för IFK Vänersborg väntar Hammarby IF i Arena Vänersborg imorgon kl.19.00. Faktiskt redan sista hemmamatchen i grundserien.  IFK:s återstående matcher är mot Falu BS borta på fredag och mot IFK Motala borta nästa tisdag. Man kan konstatera att en säsong går väldigt fort….

Så här sammanfattar assisterande tränaren, Peter Andersson VM-uppehållet samt läget i laget inför morgondagens match:

” Känns som det var längesedan vi spelade match. Ska bli skönt att komma igång igen. Vi har kört på bra under uppehållet. Fyllt på med J-20 spelare och kunnat genomföra träningarna på det sätt som vi önskat. Vi har ju kört tidigt på mornarna under de två VM-veckorna men det har funkat bra.

Klart är att Viktor Hjelm inte spelar imorgon. Han är sjuk. Osäkert med Mikko Lukkarila och Johan Koch som båda är förkylda. Men där hoppas vi på spel för båda. Vi är fyllda av tillförsikt inför matchen mot Hammarby. Vi kommer göra allt vad vi kan för att vinna matchen och förväntar oss en jämn kamp. De kvarvarande omgångarna kommer att vara av slutspelskaraktär. Vi vet att vi måste vinna dessa för att ha en chans på sjätteplatsen som i så fall ger oss en direktplats till kvartsfinalerna. Sätter vi vårt spel så har vi en god chans att lyckas” avslutar Peter Andersson