Oavgjort mot Skirö i Damallsvenskan Södra

På söndagsförmiddagen spelades den andra matchen för damlaget den helg. Denna gång mötte man Skirö och vi fick se en underhållande match som slutade 3-3.

IFK inleder matchen piggt med bra fart på skridskorna och med fina kombinationer vilket redan i den andra minuten resulterar i en straff då Klara Ahlstedt dras ned. Klara själv tar hand om straffen och dunkar säkert in 1-0, otagbart för Skirös målvakt Oliwia Lindell.

Första halvlek är välspelad där man ser att det är två bra lag som möts, båda med bra fart och det uppstår en del farligheter men känslan är ändå att det är IFK som kontrollerar matchen och har ett större bollinnehav. Men Skirö kommer med en del farliga anfall men då är Felicia Kullberg säkerheten själv i målet för IFK. IFK fortsätter att trycka på och Klara Ahlstedt ligger bakom nästan varenda farlig målchans IFK skapar.

I ett olyckligt uppspel för IFK så snor Skirös Hilda Persson bollen och stormar ohotat mot IFKs mål och placerar bollen säkert i mål och det är kvitterat till 1-1. Efter målet så spelar Skirö upp sig och skapar en del farligheter bland annat ett inspel framför mål där en i Skirö ohotat får avsluta men Felicia Kullberg gör en snygg benparad på skottet.

IFK vinner boll på offensiv planhalva och kommer till ett farligt läge som målvakten Oliwia Lindell räddar, hon är snabb och kastar ut till Hilda Persson som kommer med hög fart och bryter igenom IFKs försvar och placerar in bollen i målet och Skirö tar ledningen med 2-1.

I den 44e matchminuten så vinner IFK boll på offensiv planhalva och Filippa Bogfors blir bentacklad i straffområdet och blir tilldelad straff. Dessvärre så lyckas Oliwia Lindell i målet staff Klara Ahlstedts straff och 2-1 till Skirö står sig halvleken ut.

Början på andra halvlek är inte riktigt lika välspelad och det är mest ett ställningskrig som utspelar sig vilket resulterar i att det blir mer soloåkningar från båda lagen och försvarande laget lyckas då oftast avväpna motståndaren utan större problem.

I den 60e minuten trycker en IFK-spelare bollen i mål efter ett lyft och en tilltrasslad situation, målet döms bort av domaren, varför är inte helt tydligt. Bara sekunderna efter så kontrar Skirö var på Hilda Persson rivs ner i straffområdet och tilldelas en straff. Straffen är hårt slagen men Felicia Kullberg i målet gör en snygg räddning och styr ut bollen till hörna och 2-1 kvarstår på resultattavlan.

I den 64e matchminuten tilldelas en hörna och på skottet släpper Skirös målvakt en retur som Klara Ahlstedt påpassligt är framme på och trycker in 2-2 och det är kvitterat i matchen. Matchen får efter detta en ny intensitet och IFK skapar en del farligheter men i den 68e matchminunten så kliver Skirö fram och Hilda Persson rivs ner och tilldelas en ny straff, denna gång skjuter dom i stolpen och 2-2 står sig.

I den 77e matchminuten så slarvar IFK återigen med uppspelet och Skirö vinner bollen på offensiv planhalva. Tuva Axevid styrs ut bra av IFKs försvar med hon får på en kalasträff och bollen sitter i det bortre krysset i Skirö tar ledningen med 3-2.

I den 87e matchminuten så får IFK en dubbelhörna efter att den första har resulterat i en ny. På denna hörna trycker Wilma Holmberg Larsson till bollen och den passerar både den rusande muren och målvakten och det är kvitterat till 3-3 i matchen. Dom sista minuterna försöker båda lagen att ta hem segern men resultatet står sig och matchen slutar rättvist med ett oavgjort resultat.

Tränaren Martin Frändberg om matchen:

-Vi flyttade om lite i både spelsystem och positioner i dagens match jämfört med gårdagen då vi inte var på topp. Vi är klart nöjdare med dagens match än matchen mot Uppsala och tycker den taktiska förändringen ändå föll väl ut. Men sen så var vi såklart lite slitna efter matchen igår och Skirö som hade ett mer utvilat lag kunde ta vara på det.

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt