Oavgjort mot GAIS

GAIS – IFK Vänersborg 3-3 (1-2) 

Det blev delad pott mellan GAIS och IFK Vänersborg i lördagens möte i Svenska Cupen. Vänersborg började inte matchen bra och GAIS stod för matchens första mål efter 13 minuter. Det var på ett skott från Tony Eklind som Erkenborn räddar men på en retur kan Vänersborgsbördige Henrik Korén lägga in till 1-0.

– Jag tycker det är alldeles för hafsigt spel från vår sida, säger tränare Berner efter matchen. Det blir lite träningsmatchkaraktär över den känns det som. Vi har för dåligt tålamod och går till anfall för fort istället för att bygga upp spelet.

IFK kvitterar i den 25:e matchminuten när Petter Andersson får bollen av Johan Skatz och kliver själv in i banan och tar ett skott centralt utifrån som han snyggt placerar innanför stolpen till 1-1. I minuten innan halvtidsvila pangar Jocke Hedqvist till ifrån sin favoritposition långt ut till vänster och IFK går till paus med en 2-1-ledning.

GAIS både kvitterar, 2-2 Eric Claesson, och tar ledningen till 3-2 (Tobias Andersson) i den första kvarten i andra halvlek. Tre minuter senare kvitterar IFK när Hedqvist får träff på en hörna och det står 3-3.

– Jocke är bra idag, han jobbar stenhårt och har energi som smittar av sig. Synd vi inte kan avgöra utan vi släpper in dem onödigt i matchen, säger Berner.

Berner tycker ändå att det kändes okej efter en värdemätare mot seriekollegan GAIS.

– Det är ett duktigt lag som kom snäppet för oss i fjol, och detta blev en jämn match. Försvarsmässigt tycker jag att vi gör det bra, sen finns det mer att önska anfallsmässigt.

Matchen avslutades med straffläggning, som endast kommer vara av betydelse om placering inte kan skiljas på poäng, målskillnad eller inbördes möte. Resultatet efter straffarna blev 6-5 till Vänersborgs fördel.

Till morgondagens möte mot IFK Kungälv önskar Berner ett större tålamod hos sina mannar för att vi ska få se ett bättre blåvitt i sista kvalgruppsmatchen.

Lördagens trupp: Erkenborn, Skatz, Norin, Röing, Sixtensson, Andersson, Fagerström, Englund, Koch, Lundqvist, Blomster, Berner, H Eriksson, Hedqvist, A Eriksson, RMV Bridholm

Mer om matchen:

–> Elitrapport – matchrapport

 

IFK Kungälv – Gripen BK 4-3 (3-0)

Vad som såg ut att bli en klar seger för Kungälv som ledde med 4-0 efter 75 minuter – blev istället en nagelbitare in i sista sekund. Gripen gjorde 3 mål sista kvarten och var sånär på att knipa en poäng från Kungälv.

Söndagens matcher:

kl. 13.30 Gripen Trollhättan BK – GAIS

kl. 16.00 IFK Vänersborg – IFK Kungälv

–> Läs mer om Svenska Cupen här