Oavgjort mot Bollnäs

IFK Vänersborg åkte upp till Bollnäs för att möta ett hemmalag som inkasserat två raka förluster mot Edsbyn respektive Västerås, och som är erkänt svårslagna på Sävstaås.

IFK tog tag i matchen inledningsvis och var både spelförande och målgörande. Joakim Hedqvist förvaltade en fin passning från Petter Andersson och sköt in 0-1 i den femte minuten. IFK fortsatte att vara det drivande laget i matchen, och försvarade sig bra. Bollnäs kunde dock efter drygt halva den första halvleken komma in i matchen mer och skapa ett par farliga målchanser.

Det krävdes dock en hörna för att hälsingarna skulle få hål på Gabriel Bridholm, en hörna som Andreas Westh tryckte upp i nättaket i halvlekens slutminuter. 1-1 i paus var logiskt då både lagen haft kommandot under varsin del av halvleken.

I den andra halvleken inledde IFK återigen klart bäst, man skapade hörnor och målchanser och Christoffer Fagerström åkte ifrån allt och alla och dunkade in 1-2 till IFK knappt tre minuter in i halvleken. IFK hade god koll på matchen, skapade chanser att utöka ledningen men en storspelande Andreas Westh i Bollnäs höll IFK:arna borta från de farligaste lägena.

Istället kunde Bollnäs kvittera på något av ett slumpmål. Ett utkast från Timo Oksanen nådde Mikael Jernberg som tacklades av Johan Skatz med straff som följd. Liukkonen förvaltade den till 2-2 och plötsligt rasade IFK samman helt. På mindre än två minut kunde Bollnäs gå från underläge 1-2 till ledning med 4-2 och IFK tog timeout.

Uppenbarligen fick den effekt för IFK inledde sin jakt på poäng med att Martin Röing på egen hand gjorde 4-3 med tio minuter kvar, och med tolv sekunder kvar av ordinarie speltid sköt Joakim Hedqvist in sitt andra mål för kvällen på hörna. Några fler mål föll inte i matchen utan slutresultatet blev 4-4, och till skillnad från de två första matcherna var det IFK:s tur att plocka poäng i slutminuterna.

Härnäst väntar IFK Kungälv hemma i Arena Vänersborg onsdag 6 november kl 19.00.

Matchrapport