Oavgjort mot Bollnäs och ett fall framåt

IFK spelade oavgjort 2-2 (2-1) mot Bollnäs i den avslutande gruppspelsmatchen i Svenska Cupen. Ett stort steg i rätt riktning från IFK:s sida som visade på moral och avslutade cupen på ett bra sätt efter de två tunga inledande förlusterna.

-Det känns bra och det är ett stort steg framåt för vår del. Idag gör vi det vi kommer överens om inför matchen och jobbar extra och alla spelarna var närvarande på ett helt annat sätt än tidigare, säger lagets tränare Ari Holopainen.

-Detta betyder mycket för oss inför fortsättningen och naturligtvis viktigt att vi tar med oss en bättre prestation än de tidigare matcherna, fortsätter Ari.

IFK:s specielle målskytt Jocke Hedqvist kvitterade till 1-1 i första halvleks 24:e minut, efter ett fint utkast från vår finske landslagsmålvakt Kimmo Kyllönen som nådde till skarpskytten Hedqvist. I första halvlekens sista skälvande sekunder gav sedan Jocke Hedqvist IFK ledningen med 2-1 efter att ha dundrat in lagets fjärde hörna.

Andra halvleken kvitterade fjolårets SM-finalist Bollnäs till 2-2 genom sin tvåmålskytt för dagen Samuel Helavuori. Matchen var chansfattig och båda lagen prioriterade att hålla i bollen och bygga sitt spel.

-Det känns bra för oss att ta med oss denna prestation och resultat som är ett klart steg i rätt riktning. Moraliskt höjande och en känsla att vi ändå är på rätt väg, avslutar Ari.

Nu väntar två veckors viktiga träningar hemma i Vänersborg innan det är dags för World Cup i Sandviken. Där väntar tuffa fighter mot Sirius, Sandviken och de ryske mästarlaget Neftyanik för IFK Vänersborg i sin grupp.

Text: Niklas Thonander