Oavgjort mot Bollnäs

pk0415

3-3 målskytten Sergei Lomanov med bollen, under överinseende av Emil Viklund

Det blev en välspelad och spännande match mellan IFK Vänersborg och Bollnäs. Efter att båda lagen haft hand om ledningen i matchen jämnade det ut sig och slutade oavgjort 3-3. Ett rättvist resultat och ett steg i rätt riktning från IFK:s sida.

-Den första halvleken är vår bästa för i år, sa IFK-tränaren Stefan Karlsson. Tyvärr så tar de tillbaka initiativet efter paus och vi kan inte hålla oss coola utan börjar tappa bollen och slå bort passningar. Som tur är tar vi oss samman igen, och på slutet är det vi som går för segern.

Första halvlek var mycket bra från IFK:s sida. Ett tätt försvarsspel som stoppade alla Bollnäs attacker, och framåt hade man ett bra driv och skapade flera lägen, som också utmynnade i mål för IFK.

Ledningsmålet kom efter en kvart och det var Johan Koch som petade in Nikita Ivanovs fina framspelning. Ytterligare en kvart senare kom också 2-0. Felix Pehrson blev omkull dragen i Bollnäs straffområde med straff som följd. Straffen förvaltade Jocke Hedqvist på bästa sätt med en kanon i nättaket. Så långt i matchen hade IFK gjort det väldigt bra. Tyvärr så fick man inte hålla nollan i första halvlek utan Bollnäs kunde reducera när Patrik Nilsson slog in en hörna.

Efter paus fortsatte IFK att ha initiativet, men fick ingen utdelning, utan istället var det Bollnäs som gjorde målen. Först 2-2 genom Christian Mickelsson när han kom runt IFK-försvaret och satte bollen från nästan ingen vinkel alls.  Sedan gjorde Anders Spinnars 2-3 med en hörnkanon som var otagbar.

Underläge för IFK och två man på utvisningsbänken och i detta läge var det inget som talade för hemma-poäng. Men man repade mod igen och den sista kvarten var det åter hemmalaget som anförde matchen, och framförallt var det Sergei Lomanov som satte fart på laget.

Sergei fick också nöjet att fastställa slutresultatet, och det gjorde han med ett kanonskott ganska långt utifrån.

-Jag tycker vi gör det väldigt bra i andra halvlek också, sa assisterande tränaren Carl Malm. Vi kommer igen och krigar på, och det var viktigt att vi får med oss en poäng idag. Vi behövde det inför kommande matcher.

Många spelade bra i IFK denna kväll och en som varvat upp betydligt på slutet är Johan Koch som återigen gjorde en bra match.

-Johan var väldigt bra, berömde Carl Malm. Han sliter hårt och skapar energi till hela laget. Men det var många som var bra idag, och många som la ner stort jobb, och framförallt visar vi moral och jobbar för varandra.

Nu blir det en mellandag för IFK imorgon och sedan väntar Villa borta på fredag kväll.

-Det ska bli kul att möta Villa, och det känns som att vi är på rätt väg igen, sa Carl Malm.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

TTELA

Matchrapport

Bandyplay – se alla målen

Bandypuls

Radio Väst