Oavgjort mellan Kalix och IFK

pk2580

Henrik Ericsson var en av IFK:s målskyttar mot Kalix. Här en koncentrerad Henric från hemmamötet i höstas.

Det blev en svängig match mellan Kalix och IFK Vänersborg, där lagen turades om att vara i ledningen. När det hade svängt färdigt och matchen var slut stod det 6-6 på resultattavlan.

– Matchen kunde ha slutat hur som helst, så det känns ändå bra att vi får med oss något hem härifrån, sa IFK:s klubbchef Roland Olin, som var på plats i Kalix.

Matchen svängde alltså mycket fram och tillbaka. Kalix tog ledningen tidigt, men IFK vände snabbt till 2-1 genom mål av Mikko Lukkarila och Olle Sundin. Johan Koch gjorde sedan också 3-2 till IFK, men innan första halvleken var slut hade Kalix återigen tagit ledningen när man precis före halvtidsvilan gjorde 4-3. Sedan fyllde Kalix på med 5-3 direkt efter pausen och då såg det inte så bra ut för IFK.

– Det var några tunga minuter för oss runt pausen, med två snabba Kalixmål. Men som tur var hade matchen två helt olika halvlekar. Kalix var bättre i den första när det snöade, och när snön sedan avtog tog vi över spelet, menade Roland Olin.

Ja, efter Kalix snabba inledningsmål var det ändå IFK som trampade på i den andra halvleken, och med tre raka mål vände man på steken till 6-5. Jocke Hedqvist och Henric Eriksson slog in var sin hörna, och Christoffer Fagerström stack emellan med femte målet framspelad av Emil Viklund.

– Koch, Fagerström och Emil Viklund är de som sätter fart på IFK efter paus, och speciellt Emil som gjorde många fina åkningar och fick visa Kalixborna vilken bra bandyspelare han är, berömde Roland.

Tyvärr så lyckades inte IFK hålla undan, utan Kalix fick sista ordet denna kväll.

– Vi hade lite otur vid deras kvittering. Röing skulle rensa undan bollen, men den hamnade hos en Kalixspelare istället, som slog in 6-6. Det är sådant som händer, för vädret gjorde att det blev en del konstiga situationer i matchen, sa Roland Olin, som också berättade att det var några tappra IFK-supporters på plats med både flaggor och banderoller.

Efter matchen tog IFK bussen tillbaka till hotellet i Luleå, och imorgon vankas det tidig väckning för flyg till Landvetter. Man beräknar att vara tillbaka i Vänersborg vid lunchtid på torsdag och då åker man direkt till Arenan och tränar.

IFK är alltså fortfarande obesegrade på det nya året, och man befäste sin femteplats i tabellen då flera av slutspelskonkurrenterna förlorade. Härnäst väntar nu Ljusdal hemma på lördag, och förhoppningsvis håller man fast vid sviten som obesegrade.

– Med tanke på slutspelsplatsen så gick ju de övriga resultaten vår väg ikväll, och det känns bra, sa Roland Olin som avslutning.

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson