Oavgjort mellan IFK och hammarby

1pk8412

Tvåmålsskytten Nils Berner i aktion, här i matchen mot Sirius tidigare i år

Fredagskvällens match mellan IFK Vänersborg och Hammarby innehöll allt det som man hade förutspått innan. Den var underhållande, spännande, jämn och det svängde rejält i målprotokollet innan det till slut stannade vid oavgjort 6-6. Ett resultat som var rättvist och som båda lagen var nöjda med.

– Summa summarum så är jag nöjd med en poäng, sa IFK-tränaren Stefan Karlsson. Det hade varit oerhört tungt att gå in i uppehållet med en förlust, men nu får vi en poäng med oss, och den poängen kan vara väldigt värdefull när sluttabellen ska räknas.

Som nämndes inledningsvis så var det en match där det svängde fram och tillbaka både spelmässigt och framförallt i målprotokollet. IFK inledde bäst och redan i 6:e minuten lirkade sig Emil Viklund igenom och sprätte upp ettan i nätmaskorna.

Hammarby kvitterade något senare på straff genom Vänersborgsbekantingen Misja Pasjkin, innan Emil Viklund återigen steg in i handlingen. Emil kom runt på vänsterkanten och spelade in bollen som styrdes i mål av Nils Berner, eller om det var en Hammarby-försvarare. Nisse fick i alla fall målet bokfört på sig.

Så långt såg det bra ut för IFK, men innan halvleken var över hade Hammarby vänt till 3-2 genom två långskott som ganska enkelt smet igenom IFK-försvaret och förbi Borvall i målet.

– Tyvärr så behöver inte Hammarby anstränga sig så mycket för sina mål i första halvlek, sa Stefan Karlsson.

Andra halvleken fortsatte med ett spel som böljade fram och tillbaka, och man väntade på att IFK skulle ta tag i taktpinnen, men istället var det Hammarby som gjorde 4-2 efter en timmes spel. Återigen var det ett långskott, men denna gången var det en riktig kanon från Kasper Milerud som David Borvall var helt chanslös på.

IFK var nu nere i bryggan, men en timeout förändrade allt.

– Vi hade bestämt oss för timeout redan innan deras mål, för vi fick ingen energi alls i spelet. Vi var tvungna att ändra på något så vi gick över till 4-3-3 för att försöka få igång vårt spel, förklarade Stefan Karlsson.

Och nog fick IFK igång sitt spel. Först gjorde Mikko Lukkarila 3-4 på Hedqvists fina framspelning. Mikko slog sedan till igen genom att göra 4-4 på hörna. Och inte nog med det, så gjorde Nils Berner sitt andra mål för kvällen fram till 5-4, fint förarbetat av Johan Koch.

Med tillställningen var långt ifrån över. Hammarby lyckades återigen vända på matchen genom två mål av VM-uttagne David Pizzoni-Elfving, som alltså så långt så ut att bli matchhjälte för Hammarby med totalt tre mål. Men IFK fick en hörna i slutminuten och den hörnan räddades med handen av nämnde Pizzoni-Elving och därmed straff för IFK. Straffen satte Joakim Hedqvist hur säkert som helst och spikade slutresultatet till 6-6.

– Jag är väldigt nöjd med att vi lyckas resa oss inte bara en gång utan två. Det är en jätteviktig poäng och vi får med oss en bra känsla in i uppehållet. Det ska bli skönt att få koppla bort bandyn ett tag, och det är alla killarna värda säger Stefan Karlsson.

Slitvargen Alexander Zitouni är inne på samma linje.

– Så som matchen blir så är det rättvist, och vi är förtjänta att få oavgjort. Vi säger i timeouten att nu är det bara att börja om igen, och det gör vi ju verkligen, menar Alexander

Nu väntar ett nästan tre veckor långt uppehåll innan den intensiva avslutningen, med match varannan dag för IFK, varav tre bortamatcher. Men först lite välförtjänt vila för IFK-killarna.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Sveriges Radio Väst Intervju med Nils Berner

Sveriges Radio – analys av Joachim Berglund

TTELA

TTELA – intervju med Viklund

Bandyrapport