Oavgjort i första semifinalen för J20

-

IFK Vänersborgs J20 spelade oavgjort 2-2 (1-1) i den första SM-semifinalen mot Villa/Lidköping inför hela 602 åskådare i Arena Vänersborg.

IFK fick en smakstart då Linus Larsson gav hemmalaget ledningen redan i den andra matchminuten och ”kamraterna” hade bud på fler mål i den första halvleken, med bland annat ett stolpskott av Viktor Hjelm, som stod för en fin insats. 

Villas kvittering till 1-1 kom i slutminuten av den första halvleken efter en tilltrasslad situation då IFK inte fick bort bollen efter en hörnretur. Målskytt Simon Fröjd. IFK Vänersborg var det något bättre laget de första 45 minuterna.

Linus Larsson gav på nytt IFK ledningen alldeles i början av den andra halvleken assisterad av Viktor Hjelm. En ledning laget höll till den 80:e minuten då Villa/Lidköpings Victor Pettersson kvitterade efter en jättefin öppnande passning från Alexander Karlgren. 

Ett rättvist resultat sett till hela matchen och därmed helt öppet inför returen i Lidköping på söndag eftermiddag då det skall avgöras vilket lag som tar hand om den åtråvärda SM-finalplatsen på Studenternas i Uppsala.

Målvakten Dennis Nilsson var bäst i hemmalaget denna kväll.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport – Matchfakta