IFK-Vetlanda

Oavgjort i en tillknäppt match mot Vetlanda som slutade 3-3

Mycket fokus på försvarsspelet från båda lagen när IFK hade ett bra läge att vinna i Arenan. Det blev en lite snörplig avslutning.

IFK var nära att vinna över Vetlanda men två mål i slutet av matchen förändrade det hela och så blev det bara en poäng. Bara, med tanke den andra halvlek som laget gjorde.

– Vi dominerade den andra halvleken helt, säger Jesper Larsson.

Det blev annars en drömöppning för IFK när Emil Viklund fick en praktträff på hörna efter 1.07 och ledning med 1-0. Det var Emil som sköt ett skott som styrdes ut till hörna och på den var David Borvall i VBK:s mål chanslös.

Efter målet anföll Vetlanda med kraft och hemmaförsvaret fick jobba och gjorde det samlat och bra, som vanligt så här långt in i serien. Mycket bollinnehav från gästerna under första kvarten utan att det skapades några vassa avslut.

Framåt var det Emil Viklund som hade fart men blev oftast ganska ensam i sina försök samtidigt som Ilja Grachev satt utvisad. IFK kom mer in i matchen och höll klokt i bollen under matchens första utvisning. Det fanns en tendens i hemmalaget att avståndet mellan anfallare och övriga spelare blev lite för stort. Matchen var jämn efter en halvtimmas spel och IFK höll bollen inom laget på ett kontrollerat sätt. Det sprudlade inte av målchanser men VBK:s tryck kom av sig på grund av ett bra sammanhållet spel från Vänersborg.

Vetlanda kvitterade på straff efter 41 minuter till 1-1 genom Filip Bringe. Joakim Andersson visade upp sig och tog sig igenom IFK försvaret, rundade Kimmo Kyllönen och Simon Blomqvist räddade på mållinjen med knäna i isen. Det var fjärde straffen på två matcher som IFK drog på sig. Bringe placerade straffen utan chans för Kyllönen.

Innan första halvlek var över hade lagen var sitt läge. Först IFK där Grachev inte fick kontroll på bollen och Joakim Andersson fick heller inte till sitt läge. Halvtidsresultatet speglar matchbilden ganska väl som var klart tillknäppt.

– Det var ett trevande och vi hittade inte riktigt rytmen i matchen under den första halvleken, säger Ari Holopainen.

Vetlanda skapade ett par riktigt vassa lägen i början av andra halvlek med en hörna och och avslut från nära håll som inte var långt borta från att resultera, ett skott tog i stolpen.

IFK hade två bra skott på hörnor som Borvall räddade. När Vetlanda hade två man utvisade så bjöd de på ett riktig grovt felpass som gav Ilja Grachev ett friläge som han inte kunde missa. Han rundade målvakten och rullade in 2-1 efter 63 minuters spel. I samband med målet så kolliderade två VBK spelare med varandra och det var rörigt värre.

Lukas Forsström var nära att styra in en boll framspelad av Emil Viklund men Lukas fick inte träff på bollen men han är där han skall vara framför mål.

Adam Herou Lööf gav IFK ledningen med 3-1 efter en fin passning från Emil Viklund och Adam är säker i sitt avslut.

Vetlanda reducerar till 3-2 med god hjälp av Simon Blomqvist som styr in Pontus Blomgren skott i 84:e minuten. Målet kom en minut efter IFK:s 3-1 mål. I ett läge där det såg ut som hemmalaget hade grepp om matchen.

Som en liten kalldusch kom också kvitteringen till 3-3 när Axel Ekholm från nära håll fick in bollen. Han blev helt fri bakom IFK försvaret efter 89 minuter.

Det blev slutresultatet i en match där det såg ut som att Vänersborg skulle gå mot en seger men plötsligt så försvann en poäng på de sista tio minuterna. Det var tredje matchen som slutade 3-3 för IFK den här säsongen.

– Vi diskuterade i halvtid att vi skulle lugna ner oss och det tycker jag att vi gör och tar över matchen. Vi gör 3-1 och har lägen för 4-1 och 5-1 men så får de göra sina två mål. Det sista målet vill jag se igen om det var offside, säger Ari. Det är surt att tappa poäng när vi har övertaget, styr och ställer ganska bra i andra halvlek. Lite synd men en poäng är alltid en poäng. Just nu känns det inte så bra, säger Ari Holopainen direkt efter matchen.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno