Oavgjort i Elitseriepremiären

 

pk9985

Årets premiärmålskytt i Arenan, Mikko Lukkarila efter 42 sekunder

Då var elitseriepremiären mellan IFK Vänersborg och Edsbyn avklarad, och den slutade oavgjort 4-4. Ett resultat som nog får betecknas som rättvist, och som båda lagen var nöjda med, eller hur Mikko Lukkarila?

– Direkt efter slutsignalen kändes det lite surt med oavgjort, men nu så här efteråt tycker vi nog alla att det var rättvist, och vi är nöjda med en pinne.

Mikko som alltså gjorde sin Elitseriedebut för IFK, och den kunde knappast ha börjat bättre. Han gjorde 1-0 redan efter 42 sekunder. Detta efter att Johan Koch rundat Edsbyns högerförsvar och lagt in den till Mikko mitt framför mål.

– Oj, kom det så snabbt. Ja det var kul att få göra premiär målet i Arenan i år.

Bättre start kunde IFK inte fått, men det kunde man tyvärr inte förvalta. Edsbyn gjorde nämligen både 1-1 efter frislag, och 2-1 på en genomåkning, och hade vänt matchen efter 20 minuter.

IFK ville inte vara sämre utan vände matchen till sin favör igen. 2-2 på hörna av Martin Röing och 3-2 på straff genom Jocke Hedqvist, efter att Mikko Lukkarila blivit neddragen i straffområdet.

Efter paus fortsatte matchen att bölja fram och tillbaka. En hel del bolltapp från båda lagen, felpassningar och lite allmänt slarvigt spel är nog den rätta analysen. Lite som en premiärmatch brukar vara.

– Vi kanske var lite nervösa helt enkelt, det var ju ändå premiär och mycket folk i Arenan. Men Edsbyn är ett bra bandylag, det får vi inte glömma. De spelade bra och hade framförallt många fina kontringslägen, analyserade Mikko.

Edsbyn gjorde 3-3 efter ett frislag, innan IFK Vänersborg fick sin andra straff för kvällen. Johan Koch tråcklade sig igenom Edsbyn-försvaret och blev nedriven framför mål. Inte heller denna gång gjorde Jocke Hedqvist någon besviken utan satte 4-3 med en riktig kanon.  Det var nog den hårdaste straffen som skjutits i Arenan någonsin.

Efter detta hade IFK flera fina lägen att avgöra och stänga matchen, men istället så var det Edsbyn som gjorde målet. 4-4 kom en dryg minut för slutet av den ordinarie tiden, och det var Jimmy Jansson som enkelt fick dribbla sig igenom ett stillastående IFK-försvar, och kunde placera bollen lågt hos Pertti Virtanen.

– Vi är nöjda med en poäng. Det kommer att bli en jämn Elitserie i år där varje match kommer att bli tuff. Vi tar nya tag mot Vetlanda på onsdag. Idag stämde inte spelet riktigt men vi vet vad vi ska göra och hur vi ska jobba vidare, förklarade Mikko.

Hur var det annars, att glida in i Arenan i din premiärmatch?

– Jättekul så klart. Bra stämning på publiken, och jag hoppas att alla kommer tillbaka på onsdag mot Vetlanda, säger Mikko Lukkarila som avslutning.

 

Matchbilder:

Foto: Patrik Karlsson