Oavgjort för IFK mot Hammarby

pk3684

En glad IFK-lagkapten Martin Röing. Bilden från segermatchen mot Vetlanda tidigare i veckan

IFK Vänersborg fick med sig en poäng hem från Stockholm, när man spelade oavgjort 3-3 mot Hammarby på fredgaskvällen. Ett resultat som väl speglade matchen. IFK spelarna kändes också ganska så nöjda efter slutsignalen.

– Visst är vi nöjda och det känns ganska så bra efteråt, säger lagkapten Martin Röing. Med sådan här is, och förutsättningar, så kunde matchen ha slutat hur som helst, så en poäng på Zinken är bra.

Att matchen inte blev någon riktig höjdare spelmässing får man tacka den lite sämre isen för. Den gjorde det svårt att transportera bollen och det blev istället mycket långa bollar, framförallt i den första halvleken. Bandypuls kommentator sa vid ett tillfälle ”att nu är det som att sitta på en tennis centercourt och se bollen gå fram och tillbaka”

– Isen funkade ungefär en kvart i varje halvlek sedan blev det inte mycket till spel. Speciellt i den andra halvleken då många började bli trötta också, då blev det mest till att bevaka och undvika misstag, förklarar Röing.

Men matchen var ändå sevärd, framförallt att den blev så spännande, och man kommer även att minnas att det var en het och tuff batalj. Vi fick se ett par slagsmålssituationer, och totalt fick lagen ihop 60 utvisningsminuter vardera.

– Det är väl gött när det blir lite tuffa tag, skrattar Martin. Isen gör att det blir en del konstiga situationer och man kommer lite snett ibland. Då kan det lätt hetta till, men så ska det vara.

IFK satt annars i förarsätet i en timma. Man hade ledningen med 2-0 och 3-2 innan Hammarby gjorde 3-3. Efter denna kvittering var det sedan ett ganska så avvaktande spel från båda lagen. Troligtvis var det också mänga trötta ben som gjorde att matchen gick in i lite makligare tempo.

– Vi har några chanser i andra som vi kanske borde utnyttjat,  men Hammarby kunde lika gärna de ha avgjort matchen, så det blev ett bra slut, menar Martin Röing.

Noterbart från matchen är att Jocke Hedqvist börjar hitta rätt mer och mer och satte återigen en hörna till 1-0. Olle Berglundh gjorde sitt första mål i IFK-dressen när han var slog in 2-0 på Robin Lundqvist fina genombrott och framspelning. Och så slutligen Mikko Lukkarila som återigen gjorde mål när han vispade in 3-2. Mikko som så här långt är IFK:s bäste målskytt i Elitserien. Vi får också nämna att Hammarbys kvittering till 2-2 gjordes av förre IFK:aren Misja Pasjkin på straff, släkten är värst som det heter.

Nu blir det en veckas uppehåll tills nästa fredag då Villa Lidköping kommer på besök till Arenan. Så IFK har gott om tid till att ladda upp.

– Nja en vecka är allt länge, skrattar Röing. Men det ska självklart bli gott med lite vila. En sådan här match sliter hårdare på kroppen och musklerna, och så blir det ju några timmar i buss idag också, så visst ska det bli gott att ta det lite lugnt, avrundar kapten Röing.

13 Olle Berglund -- första elitseriemålet i IFK-tröjan

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport.se

Hammarby bandy hemsida. Mycket att läsa både inför och efter matchen.

TTELA