Oavgjort efter dramatisk hemmamatch

IFK Vänersborg – Broberg/Söderhamn 5-5

Joakim Hedqvist i hemmamatchen mot Broberg/Söderhamn förra säsongen.

Inför matchen hade IFK-lägret pratat om att bryta en trend, där man har slagit Broberg/Söderhamn på bortais tre säsonger i rad, men samtidigt förlorat hemma.

Och det var de blåvita som startade matchen i ett rasande tempo. Redan efter knappt fyra minuter utnyttjade Christoffer Fagerström ett felpass och satte 1-0. Knappt tre minuter utökade Nils Berner efter att ha blivit vackert friställd av Emil Viklund.

Innan nio minuter var spelade av matchen satte Fagerström sitt andra mål för kvällen, återigen efter ett misstag av motståndarlaget på egen planhalva. Den här gången serverad av Adam Herou Löf.

När sedan Joakim Hedqvist satte 4-0 efter knappt 16 minuter kände nog de flesta att matchen bara kunde sluta på ett sätt, inte minst efter sättet som målet kom till. Det var ett mönsteranfall där Fagerström stod för en stycke bandygodis. Strax utanför straffområdet droppade han bollen mellan egna ben till Hedqvist som smackade in bollen bakom gästernas målvakt Dennis Wasberg.

– Vi spelar så otroligt bra i början av matchen och spelar ut dem fullständigt, säger målkungen Joakim Hedqvist efter matchen.

4-0 efter en dryg kvart, och i det läget kändes de blåvita anfallen ostoppbara. Men matchen tog en vändning, och faktum är att det skulle dröja nästan 70 minuter till nästa IFK-mål.

Innan pausvilan lyckades Broberg reducera två gånger om, båda gångerna genom Martin Söderberg.

Sedan var andra halvlek bara 10 minuter gammal när Jesper Öhrlund satte 4-3, och några minuter senare kunde kan kvittera på straff efter att kapten Martin Röing åkt på en utvisning för fasthållning.

Vid ställning 4-4 valde tränare Stefan Karlsson att ta en time out, när matchen var på väg att glida Vänersborg ur händerna.

– Vi pratade om att vi måste ta tag i matchen och vara drivande i spelet som i första. Vi hade svårt att få alla att bli delaktiga i stunder, säger Joakim Hedqvist.

Men olyckan var framme igen efter 66 minuter. Martin Söderberg satte sitt tredje mål för kvällen lågt till vänster efter slarv i IFK-backlinjen.

Med 86.10 på matchuret fick dock Joakim Hedqvist sista ordet, när han satte 5-5 med ett karakteristiskt hårt långskott. I slutminuten hade även chansen att sätta en vinnande boll, men skottet plockades av målvakten.

En poäng, men det var besvikna IFK-spelare som gick av isen.

– Det är bedrövligt, det finns inte att vi ska tappa ett sådant övertag. Vi släpper in minst tre mål för att vi ger bort dem. Det får inte ske, säger matchens lirare och tvåmålskytten Hedqvist, och fortsätter;

– Poängen kan vara viktig i slutändan, men det är inte det man känner just nu.

 

Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen: 

TTELA – Liverapportering

Sveriges Radio P4 Väst

Matchrapport, elitrapport

På Brobergs hemsida