Nytt mäktigt intro till elitseriepremiären!

– Bandymatcherna skall bli ännu attraktivare arrangemang.

Den som säger detta är Johan Wilson mitt under de sista förberedelserna inför IFK: s premiärmatch mot Sirius fredag kväll. Johan har inför säsongstarten åtagit sig att förnya det som händer i Arenan före matcherna.

– Vi hinner inte förverkliga alla idéer till den första matchen, säger Johan. Vi utvecklar och bygger på efter hand.

Den förändring som kommer att märkas mest redan på fredag är det som sker minutrarna innan lagen gör entré. Det mesta handlar om ljus, hur strålkastare skall användas för ljusspel i färg över hela Arenan.

– Det blir en del rök också, tillägger Johan och försäkrar att allt är testat så att inte brandlarmet sätter igång (vilket har hänt tidigare).

IFK:s spelare kommer in på isen mellan rader av klubbens yngsta spelare. Allt sker till ackompanjemang av musik och speaker. På läktarna har publiken utrustats med ljusstavar.

Bland det som kommer att ske efter hand är bättre och mera variationsrik belysning i foajén. Tar man trapporna upp finns bar och restaurang. Där skall det senare också bli storbilder av spelarna, TV-skärmar mm.

– Vi vill att bandymatcherna skall bli bredare arrangemang, betonar Johan. Syftet är naturligtvis att locka ännu fler till Arenan när IFK spelar.

Johan Wilson har ett brinnande intresse för IFK och bandyn. Han har själv spelat bandy men inte på  yttersta elitnivå. Dessutom finns stort musikintresse hos honom och många har förmodligen hört honom som sångare i olika sammanhang. Kanske kan det bli ett sånginhopp i Arenan under kommande säsong?

 

Text: Jan-Erik Ehne