Integritetspolicy IFK Vänersborg

Nytt besök på Zinkensdamm för IFK

Texten

Tvåfaldiga svenska mästarna Hammarby Bandy på bortais.

Dessutom utan lagkaptenen och målkungen Joakim Hedqvist i laget.

En minst sagt tuff utmaning för IFK Vänersborg.

– Visst, men samtidigt får andra spelare kliva fram och ta ansvar, menar tränaren Ari Holopainen.

Det är bara två veckor sedan IFK Vänersborg var uppe i Stockholm för att på söders höjder och närmare bestämt på Zinkensdamms IP möta IK Tellus. 

Då lyckades IFK knipa båda poängen sedan Emil Viklund avgjort med sitt segermål till 4-3.

I morgon lördag är det dags igen för IFK-spelarna att glida in på den konstfrusna banan på Zinkensdamm.

Dessutom lovar det att bli en riktigt tuff utmaning då Hammarby står för motståndet den här gången.

– En rolig utmaning. Förhållandena, både vad gäller vädret och underlaget, lär ska vara bättre den här gången så det borde bli en riktigt bra bandymatch, siar Ari Holopainen.

– Hammarby har blandat och gett så här långt i seriespelet, men vi är inställda på tuffast möjliga motstånd, fortsätter han.

Fagerström tremålsskytt

I torsdags kväll vann Hammarby borta mot Sirius med 5-3 efter visst besvär, sedan före detta IFK-spelaren Christoffer Fagerström gjort tre av målen för gästerna.

För IFK:s del blev det som bekant seger med samma siffror mot Broberg i onsdags och detta sedan hemmalaget tvingats spela med tio man hela den andra halvleken efter att Jocke Hedqvist fått rött kort.

Helt klart är att Jocke är avstängd mot Hammarby och besked om det blir ytterligare någon match kommer troligen på måndag.

– Som matchen utvecklade sig är jag mycket nöjd med utgången och hur vi genomförde den andra halvleken. Vi vinner en krigarmatch och man är ju inte direkt förberedd på att spela en hel halvlek med en man mindre, konstaterar IFK-tränaren.

Bara att köra

I de två senaste matcherna – Bollnäs borta och Broberg hemma – har IFK lämnat över initiativet i inledningen av matcherna. Frågan om den ”taktiken” håller mot ett så bra lag som Hammarby.

– Vi räknar med att de kommer att köra hårt från början men det får inte bli som mot Bollnäs att vi hamnar i ett 0-3-underläge. Vi ska hålla dem stången första kvarten och sen är det bara att köra, säger Holopainen segervisst.

Joakim Hedqvist är alltid ett hot oavsett motståndare och naturligtvis är det ett avbräck att han saknas mot Hammarby. Det betyder samtidigt att andra spelare får kliva fram och ta ansvar.

Nu blir det Mikko Lukkarila (bilden) och Johan Koch som startar matchen som anfallare.

– Annars ändrar vi ingenting i vårt spel. Vi ska spela som ett lag och förhoppningsvis ska vi få med oss båda poängen i bagaget hem till Vänersborg. säger Ari Holopainen.

Niclas Nyqvist är tillbaka i matchtruppen. David Jensen, som varit ryggskadad men som börjat träna igen, vilar även mot Hammarby.

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson