Nykomlingarna Rättvik kommer till Arenan på onsdagkväll

En ny bekantskap i Elitserien för IFK

Rättvik tog steget upp i Elitserien efter en dramatisk avslutning mot Gripen där Rättvik kvitterade sent i matchen och ordnade avancemanget till högsta serien.

I laget finns flera som har spelat i IFK Vänersborg. Sportchefen Dan Hjelm spelade fem säsonger i Vänersborg och gjorde stora avtryck med sin spelstil och energi. Sönerna Jesper och Viktor Hjelm har också spelat i IFK-tröjan. Viktor J-SM final mot Vetlanda. Anders Svensson, snabbinkallad målvakt i hemmalaget har Rättvik som moderklubb och har två söner som spelar i Rättvik. Nykomlingarna har förlorat de två matcherna de har spelat i Elitserien, senast med uddamålet 2-3 mot Tellus.

– Vi skall komma med fart i vårt eget spel så bra som möjligt, då borde det räcka till vinst. Men det är ingen lätt match, vi måste komma upp i nivå och göra vårt jobb i nittio minuter, säger Ari Holopainen. Som tränare är det svåraste hur vi kommer agera efter segern mot AIK hemma. Farhågorna är inte att vi möter Rättvik utan hur kommer vi agera och vad kommer vi att göra ute på isen i en sådan match det är det viktigaste.

Anders ”Sverre” Svensson gjorde debut i IFK målet mot Motala i en svårspelad match under dåliga förhållanden.
– Vädret påverkade så mycket så det blev ingen riktig bandymatch. det skall bli härlig att få spela inför hemmapublik.

– Jag har kommit in jättebra i truppen. Underbart härligt gäng både vid sidan av och i laget. Allihopa har varit jätte hjälpsamma så jag känner mig välkommen. tycker Anders. Första två träningar kändes inte så jättebra men nu har det gått en vecka så nu tycker jag att det börjar kännas som vanligt igen.

-Det var en fanatiskt match mot AIK där vi tog vara på kontringslägena, det är effektiv det. Det intressanta är att jag inte har spelat med någon av de här grabbarna förut fast jag har spelat med många spelare. Det är ett härligt gäng. Jag hoppas verkligen att jag får spela mot sönerna på onsdag.

Det skulle vara unik med far och son i var sitt mål i Elitserien.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Patrik Karlsson