Ny tung förlust mot GAIS

Klicka på bilden för fler matchbilder

IFK Vänersborg åkte på ytterligare en tung förlust med 6-5 (2-2) i kvällens match mot GAIS på bortaplan.

GAIS var laget som tog ledningen med 1-0 på en hörna efter 3:43 och 7 minuter senare kvitterade IFK genom Fagerström på hörna. Så såg matchen ut, GAIS tog ledningen och IFK kvitterade, tills att det var en knapp kvart kvar. Då ökade GAIS på sin ledning till 5-3 och 6-3. Ett hårt pressande IFK kunde sedan reducera och göra 6-4 i den 89:e och 6-5 i den 93:e, men det räckte inte ända fram.

– Idag körde vi i alla fall, det var inte det de hängde på. Det är en jämn match, det kunde gå hur som helst känns det som, säger en märkbart mycket besviken tränare Bergwall efter matchen.

Första halvlek bjöd på en riktigt fartfylld bandy åt båda håll på Heden. IFK har flera farliga chanser där man kan tycka att det borde gett utdelning, men det ville sig inte.

I andra halvlek blir det mycket kamp och spel på mittplan de första 20 minuterna. Ingen av lagen skapar några direkta farligheter, med undantaget när GAIS får ett friläge där Bridholm gör en viktig räddning i början på andra.

Därefter blir det 3 mål inom fyra minuter när GAIS tar ledning med 3-2, IFK kvitterar till 3-3 och GAIS tar ledningen igen med 4-3. 9 minuter senare tar GAIS ett tungt ledningsmål till 5-3, och ökar därefter även på till 6-3. Att IFK sedan la in en 7:e växel och reducerade 2 gånger om, hjälpte bara till att snygga till siffrorna.

– Vi kör, vi kämpar och vi står i, det är inget skönspel direkt. Men GAIS är ett bra lag, säger Bergwall som har svårt att göra en analys av förlusten direkt efter matchen.
– Det är svårt att peka på, vi har en del att tänka på. Det får vi analysera när vi kommer in i bussen, i kväll och i natt.

IFK:s mål gjordes av; Christoffer Fagerström 2, Robin Lundqvist 2 och Viktor Weiselius 1.

Länkar

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport.se – Matchrapport

TTELA – matchrapport

Nya tag redan på onsdag. Då åker vi till Skarpe Nord för att möta IFK Kungälv. Nu behöver vi ge allt stöd vi kan till kamraterna för en rejäl revansch, så boka in er på Supporterklubben Älgarnas bussresa, läs mer här.