Ny skön seger!

Vänersborg fick sin revansch i returmötet mot Kungälv när man på fredagskvällen säkert vann med 5-2 (3-0) inför 1873 åskådare i Arena Vänersborg.

– Det känns väldigt härligt. Jag tycker vi gör en stabil insats och en otroligt bra första halvlek, säger Jonas Berner direkt efter matchen.

Det var hemmalaget som direkt visade att man ville ha med sig 2 poäng i kvällens match och spelade mycket bra i första halvlek. I den 8:e matchminuten tog Robin Lundqvist väl vara på en hörnretur och sköt in 1-0.

5 minuter senare var det dags för Mikael ”Ingemar Stenmark” Olsson att åka slalom genom Kungälvsförsvaret, ner till vänster hörn och fortsatte sin slalomåkning längs kortsidan in mot mål. Där lyckades han från en helt omöjlig vinkel lägga in bollen till 2-0!

57:ans första mål

Vänersborg kontrollerade halvleken totalt och Kungälv hade nästan inga farligheter alls. De skapade många hörnor, men ruset och muren tog allt som gick att ta.

Istället förvaltade Jocke Hedqvist en hörna på bästa sätt i den 32:e minuten när han slog till och gjorde sitt första mål i den vackra blåvita tröjan. 3-0, och resultatet stod sig halvleken ut.

– Vi spelade ett väldigt bra försvarsspel och kontrollerade halvleken helt och hållet. 3-0 kändes väldigt bra, säger Berner.

Kapten Eriksson stod för kvällens mål

Andra halvlek kunde inte börjat bättre när Henrik Eriksson gjorde kvällens skönaste mål. Han får bollen från Bridholm och går från egen planhalva, över hela planen, går igenom allt som det står IFK Kungälv på, kommer ensam med målvakt och placerar bollen stencoolt på Virtanens högra sida. 4-0 i den 48:e minuten.

Men Kungälv svarar direkt den här gången när de minuten senare får in en hörnretur från nära håll till 4-1 genom Markus Kumpuoja.

Med en man kort, ökar Vänersborg ändå på sin ledning i den 57:e minuten till 5-1 genom Petter Andersson som håller sig framme när Andreas Eriksson blir hårt uppvaktad och blir av med bollen i Kungälvs straffområde.

Trots sin ledning med 5-1 fortsätter ändå hemmalaget att gå på offensivt. Men med 20 minuter kvar av matchen börjar Kungälv sätta rejäl press och det blir en del slarv i från Vänersborg, och i den 77:e ger Ted Skoglund bortalaget ett reduceringsmål, 5-2.. Men det är alldeles för kort tid kvar för att segern ska kännas hotad, trots hård press av Kungälv sista kvarten.

Framgångsfaktorer

– Jocke är naturligtvis en injektion i laget både med sitt spel och sitt engagemang, så det är en del i det. Sen är det 7:e matchen i rad vi spelar väldigt bra. Det var inför de här matcherna som vi bestämde oss för att gå tillbaka till att spela ett enkelt spel som vi gjorde i slutet på förra säsongen, men som vi inte fick till i inledningen av serien. Nu är vi mycket mer samlade och konsekventa i vårt spel, och så är vi giftiga när vi får våra lägen.

Berner vill åter igen lyfta tre spelare som varit väldigt bra de senaste matcherna.

– Martin Röing är en försvarsgeneral. Petter gör en sagolik insats, framför allt offensivt, men även defensivt. Sen är Gabbe åter igen stabil i buren.

– Sen är vi bortskämda nu med goda insatser framåt av bland andra Micke Olsson och Johan Koch.

 

Två viktiga och sköna poäng som resulterar i ett kliv uppåt i tabellen till 9:e plats. Dock med en match mer spelad än Sirius och två mer än Gais, som båda ligger strax under.

Mer om matchen:

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport – Matchrapport

SR.se – intervju med Joakim Hedqvist

ttela.se

ifkkungalv.se

 

Nästa match spelas hemma i Arena Vänersborg redan på tisdag 17/1 kl. 19.00 då Bollnäs kommer på besök. VÄLKOMNA!